Site icon Студреспубліка

Студреспубліка Київщини підбила результати роботи

oRFQOoWrwfoВ Ірпені, на кар’єрі в районі СМУ відбулася Київська обласна Студреспубліка-2017. Не лише учасники мульти-фестивалю, а навіть і відпочиваючі на пляжі долучилися і взяли участь в оргдіяльнісній грі на тему«Освіта — ключовий напрямок нової індустріалізації Київщини».

Студреспубліка Київської обл. пройшла цього року в «свіжому» форматі, учасники з області, незважаючи на сонце і воду, показали, що можуть працювати над майбутнім області навіть у такому, здавалося би не дуже робочому форматі. Ниже — як, усе пройшло.

Учасниками мульти-фестивалю, який проходив 11–13 серпня 2017р., стали представники Білої Церкви, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Коцюбинського, Вишневого, Пущі Водиці, с. Демидів. Учасники були поділені на 3 групи, що аналізували сучасний стан індустрії Київської області та взаємозв’язок їх із освітою.

Експертами Студреспубліки Київщини стали: Руслан Хасанов лідер республіканців Київської обл., Людмила Рудкевич — лідерка Київської Студреспубліки, Артем Ніколенко — один із лідерів республіканців столиці, депутат Студентського парламенту України-2015/2016, Євген Грібачов — голова Севастопольської Студреспубліки.

 

 

 

 

 

 

 

 

На ІІ день оргдіяльнісної гри кожен із учасників зміг відчути себе в ролі соціолога, провівши опитування на тему якості освіти серед тих, хто відпочивав на пляжі. Серед них виявилися різні соціальні групи населення, з різним віком і рівнем освіти, що надало можливість почути думку про радянську освіту, а також почути про різницю між освітою в приватних і державних вишах від їх випускників. Особливо опитування захопило дітей.

Із 3-х груп учасників було сформовано 2 політичні партії, що боролися за місце в Студентському магістраті. Свідками передвиборчих дебатів були не лише учасники мульти-фестивалю, а й пересічні громадяни. Їх зацікавили ідеї з легалізації віртуальної освіти в Україні та відкритих університетів. Питання освіти настільки важливі, що до передвиборчої дискусії долучились і ті, хто відпочивав. Серед них були як і звичайні батьки, так і навіть викладачі університетів.

У результаті передвиборчих дебатів і проведених виборів до Студентського магістрату Київщини-2017/2018 були обрані Петро Глієвий, Микола Поліщук і Владислав Яворьский, а Студентською меркою стала Тетяна Лаговська. Всі — представники Університету державної фіскальної служби України.

Але — від теорії до практики! Для соціально незахищених верст населення був проведений майстер-клас із витинанок, який відвідало близько 20 учасників.

Наприкінці всього жителі м. Ірпінь, учасники АТО, що проходили реабілітацію у Ірпінському військовому госпіталі, внутрішньо переміщені особи, представники Громадської ради при виконкомі Ірпінської міськради, представники громадських організацій і молодь із різних куточків Київської області мали змогу зібратися разом під відкритим небом для того, щоб відсвяткувати Міжнародний день молоді під запальні сети від DJ ZhukoFF і DJ Tonka та лазерне шоу від dmUSIC. Під час «Нічної туси» поціновувачі хіп-хопу могли насолодитися читкою від Owinhell.

 

 

 

 

 

 

 

Тепер учасники регіонального етапу активно готуються до фіналу, який пройде 24-27 серпня на узбережжі Чорного моря. Реєструйтеся:

Студреспубліка пройшла за підтримки відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради, Громадської організації «Покровський», Ірпінської ММГО«Можливість», Громадської ради при виконкомі Ірпінської міськради.