Site icon Студреспубліка

«Перша Леді» — коли красива особистість

«Перша Леді» — це не просто почесний титул, це спосіб життя, бо необхідно відповідати високим вимогам краси особистості, що обов’язково включають інтелект й активну громадянську позицію. А найкрасивішою студенткою України, яка виборола корону «Першої Леді Студреспубліки-2021/2022», стала буковинка Надія Савчак [+ відео].

Синергія громадянської відповідальності, розуму та краси — це про фінал ХХІІІ Студреспубліки на березі Чорного моря, у Лазурному, що мав тему «Інакша Україна — для Нового світу», в рамках церемонії урочистого закриття якого і відбувся конкурс. Хто якого титулу удостоївся, якими були соцпроєкти учасниць й інші подробиці — в статті.

«Перша Леді»* — єдиний в Україні загальнонаціональний конкурс краси особистості. Вже 16-й раз відбулася півфінальна частина конкурсу за участі дівчат, які є володарками регіональних титулів «Перша Леді» або були спеціальним чином відібрані. Основною метою конкурсу є не лише визначення найгарнішої студентки країни, а й поштовх, сприяння переможниці в професійному й особистісному розвиткові. Важливо — конкурсантки повинні бути і естетично красивими, і розумними і соціально-активними. Саме тому це не просто конкурс краси — а краси особистості.

 

Підготовка, як завжди, розпочалась ще з проведення регіональних етапів, кожна красуня готувала соціальний проєкт, який вона або вже втілила в життя, або розпочинає роботу над ним. Під час фіналу Студреспубліки (21‒24 серпня 2021р.) учасниці кожного дня вчили дефіле, займалися хореографією, самовіддано репетирували виходи та відзнялися у пляжній фотосесії.

За день до, власне, конкурсу відбулося pre-party, під час якої конкурсантки захищали cвої соціальні проєкти та дарували журі подарунки, які розкривають особливості регіону, котрий вони представляють. Соцпроєкти були присвячені захисту української культурної спадщини і піклуванню про безпритульних тварин, проблемам багатодітних сімей і профорієнтації молоді, допомозі діткам у дитячих будинках і навіть створенню медичного центру.

 

Додатково конкурсантки мали можливість взяти участь у насиченій мульти-фестивальній частині, дискутувати з учасниками/цями й експерт(к)ами фіналу Студреспубліки щодо можливостей і шляхів модернізації, прогресу, інноватування України та світу — в рамках факультативів і подій оргдіяльнісної гри.

Під час самого конкурсу учасниці розкрили свій потенціал на повну, подарувавши справжнє видовище. Учасниці дефілювали у колекційних республіканських футболках, далі — був вихід у грайливих національних костюмах, і купальниках, а на завершення показали витончені образи у вечірніх сукнях.

До складу журі входили:

За підсумками інтернет-голосування «Першою Леді Інтернет» стала студентка Національного університету «Чернігівська політехніка» Анна Арутюнова. Титул «Друга віце-Леді Студреспубліки» отримала тернопільська студентка, представниця Західноукраїнського національного університету Христина Дурняк. Найнесамовитіше публіка підтримувала двох полтавчанок — студентку Полтавського державного аграрного університету Марію Бовкун і студентку Полтавського державного медичного університету Яну Ющенко, тож було прийняте рішення розділити між ними перемогу в номінації «Перша Леді глядацьких симпатій». Звання «Перша віце-Леді Студреспубліки» дісталося студентці столичного Національного університету біоресурсів і природокористування Ангеліні Киричук.

А переможну корону та стрічку «Перша Леді Студреспубліки-2021/2022» отримала студентка Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича Надія Савчак.

Вітаємо головну переможницю і всіх інших володарок титулів конкурсу! Бажаємо завжди рухатися вперед, продовжувати займатися активною громадянською діяльністю, боротися за права жінок, прославляти свій регіон і своєю працею несити позитивні зміни для всієї України. До зустрічі на суперфіналі «Першої Леді України» і, звісно, на фіналі ХХIV Студреспубліки-2022!

 

Висловлюємо щиру подяку за підготовку та проведення конкурсу голові оргкомітету, лідеру республіканців Павлу Вікнянському, співзасновнику «Першої Леді» Володимиру Заверусі, менеджерці та хореографці-постановниці конкурсу Крістіні Саріон, фотографині Юлії Сокол і всім-всім, хто допомагав.  

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Пляжна фотосесія-2021
Соцпроєкти учасниць

Аналітика гри-2021
Фотогалерея

*  *  *

ОрганізаториВМГО «Студентська республіка»
ПартнериМіністерство освіти і науки України, Херсонська облдержадміністрація, Скадовська райдержадміністрація, K&K Group, компанія JYSK, ПрАТ «Гравітон», видавництво «Саміт-книга», косметична компанія «БІОКОН», компанія NavigatorEstravaganza, НДЛМ
Інформаційні партнери: телеканал OTV, Стильне радіо «Перець ФМ», Telegram-канал «Можливості», SendPulseKoine.Community