Site icon Студреспубліка

Донецька Студреспубліка: працюємо з подвійною відповідальністю

20-22 липня 2018р. пройшов Донецький обласний етап ХХ ювілейної Міжнародної програми «Студентська республіка-2018». Тема цього року дуже важлива для всієї України, але особливу актуальність має для Донбасу: «Як досягти прогресу і миру на Донеччині». Трушність проблематики забезпечила дуже високий рівень залученості учасників/ць до дискусій та іншої змістовної роботи.

Подія зібрала у Центрі сімейного відпочинку «Акварель» у Маріуполі близько 100 учасників/ць із майже всіх вишів регіону. Вони активно працювали над ідеями розвитку Донеччини, переймали досвід і слухали поради від експертів/ок, присутніх на Донецькій Студреспубліці, ну і, звісно ж, відпочивали, взявши участь у суб-фестивалях. Деталі – нижче.

У ході гри лідерами стали 2 ігрові партії – ‘Lets do it‘ (LDU) та ‘Mini EdCamp. Обидві висунули кандидатів на найвищий пост Студреспубліки – Студентського/ї мера/ки. Під час презентації фінальних проектів і плану на рік, що повинні були визначити основні напрямки розвитку Донецької області в сферах індустрії і соціального життя, партія ‘Mini EdCampпредставила слухачам/кам стратегію удосконалення освітньої сфери, а їхні опоненти — партія ‘Lets do it‘ (LDU) – зосередили свою увагу на питаннях екології, економіки та туризму.

За результатами голосування Студентською меркою було обрано Ельміру Чепігу (партія ‘Mini EdCamp), студентку Донбаського державного педагогічного університету.

 

 

 

 

Серед спікерів/ок і журі Студреспубліки були спеціаліст(к)и в сферах: економіки, освіти, журналістики, підприємництва, представники/ці правоохоронних органів, зв’язків із громадськістю, юриспруденції та психології бізнесу, промислової економіки.

Студреспубліка на Донеччині, окрім насиченої та змістовної ОДГ і виборів студвлади також передбачала проведення багатьох суб-фестів: конкурсу краси особистості «Перша Леді», де перемогу здобула Єлизавета Горчакова (студентка Міжрегіональної академії управління персоналом), «Містера Студреспубліки», Фото-конкурсу «Спалах емоцій», «Дебатів», «Квест-фестивалю», «Студентської Мафії», «Денної туси», «Нічної туси», а також інших різноманітних ігрових змагань, конкурсів, інтелектуальних і спортивних турнірів тощо.

На мульти-фестивалі панувала дружня і тепла атмосфера. Учасники/ці заходу відзначили високий рівень організації та значну інформативність усіх лекцій, тренінгів, обговорень, що мали місце на Донецькій Студреспубліці.

Донецька Студреспубліка не йде на відпочинок, а розпочинає активну підготовку до фіналу ХХ ювілейної Студреспубліки, який пройде рівно через місяць, 24-27 серпня, на узбережжі Чорного моря. Долучайтеся і ви, аби з представниками/цями з усієї України мізкувати над позитивними сценаріями нашого майбутнього.