Site icon Студреспубліка

Молодь, інтелект і драйв — запорука успіху

iPhotos-6320Пройшов Чернівецький регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка». Декілька сотень студентів із 14 різних навчальних закладів згуртувались та об’єднались для участь у найбільшому молодіжному мульти-фестивалі, тема якого: «Освіта — ключовий напрямок нової індустріалізації Буковини». Як завжди, у буковинців було мегапозитивно, а от підсумки гри — оригінальні! [+ відео]

Цілих 4 дні, з 2 по 5 липня 2017р., студенти жили у власній країні — Студреспубліці. Чим цього року дивувала Чернівецька «регіоналка» та хто ж став Студентським мером і депутатами Студентського магістрату, дізнаєтеся далі.

Цього року студентів гостинно зустріла нова база в с. Глибочок «Буковинське орлятко», яка вражає своєю територією. Студенти мали змогу проживати в корпусах, а також у наметах. А сили та бадьорість забезпечила смачна їдальня табору.

 

 

 

 

 

Програма передбачала феєричне відкриття з запуском символу цьогорічної Студреспубліки — сотні повітряних кульок 5 різних кольорів. Відкрив Студреспубліку Чернівецький міський голова, друг Студреспубліки Олексій Каспрук, якому було вручено паспорт громадянина Студреспубліки. Офіційну частину продовжив діючий Студентський мер Буковини Андрій Костіль.

 

 

 

 

 

 

 

Під час мульти-фестивалю на учасників чекали політична гра та 15 суб-фестивалів інтелектуального та спортивного характеру, а саме: Конкурс краси особистості «Перша Леді», «Містер Студреспубліки», «Студентська Мафія», Фото-конкурс «Спалах емоцій», «Що?Де?Коли?», Кубок КВН, Глоубел флешмоб, «Нічна туса», спортивне орієнтування, пейнтбол, волейбол, футбол, арчері таг, шведінг, армрестлінг. Кожен зміг не тільки проявити себе в тому, що найбільш до душі, а ще й позмагатись за першість.

 

 

 

 

 

У загальному підсумку лідерами у мульти-фестивальній частині стала команда Чернівецького національного університету. А в результаті запальної боротьби звання «Першої Леді Буковини» виборола Христина Теплова (студентка Чернівецького індустріального коледжу), «Містером Студреспубліки» було обрано Максима Томчишина (студента Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського торговельно-економічного університету).

А ще організатори підготували справжній молодіжні веселощі на 3-х розважальних зонах. Перша локація — «Головна сцена», на якій звучала краща музика та грали кращі Dj Чернівців. Друга розважальна зона — «Лаунж-зона», де студенти могли відпочити на пуфах і сидіннях із палет, смакувати літніми коктейлями та смачними стравами від закладу Friends House. Третя локація, як у кращих традиціях американських фільмів, повноцінне Pool Party.

 

 

 

 

Поки одні розважались, інші змінювали канони. Політична гра точилась навколо нових законів, нової конституції. У результаті вже вранці діючий Студмер втратив свої повноваження, натомість влада перейшла до рук Студмагістрату… шляхом домовленостей від представників команд. Де ж новий мер? А мер — це спікер магістрату, якого було обрано самими ж депутатами. В результаті, вперше в історії Чернівецької Студреспубліки… не відбулось всенародних виборів.

 

 

 

 

 

Отже, Студентський мер Буковини-2017/2018 — Микола Амелін, студент Буковинського державного медичного університету. Депутати Студентського магістрату Буковини-2017/2018:

Чернівецька делегація готується до «розриву» на фіналі Студреспубліки, що пройде 24–27 серпня на узбережжі моря. До зустрічі!