Site icon Студреспубліка

Віримо в Інакшу Луганщину, працюємо!

Пройшов Луганський обласний етап ХХІІІ Міжнародної програми «Студентська республіка». Це були найбільш насичені три дні за останній рік для молоді регіону. Активні, цілеспрямовані учасники/ці шукали відповідь на запитання, яка ж вона «Інакша Луганщина для Нової України».

З 30 липня по 1 серпня 2021р. відбувалася важлива подія — Луганська Студреспубліка, взявши участь у якій, студент(к)и хотіли отримати нові враження та навички, але здобули значно більше. Чи вдалося комусь спробувати мислення на смак і що взагалі було на Луганщині — дізнаєтеся з пострелізу.

Цьогоріч Луганську Студреспубліку*, яка проходила у м. Сєвєродонецьк (БВ «Зелена Садиба» у Щедріщево) знову відвідали гості від влади, бізнесу, наукової сфери тощо. Олександр Стрюк, керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації, та Євгенія Ратіхіна, заступниця начальника управління молоді та спорту Луганської ОДА — разом з учасниками/цями обговорювали потреби Сєвєродонецька і Луганщини в цілому, визначали шляхи їх реалізації. Звернули увагу на безпеку в місті та розвиток інфраструктури. Михайло Івонін, генеральний директор НДПІ «Водоочисні технології», та Жан Кисіль, директор ТОВ «Східна хімічна компанія», — спільно з республіканцями визначали роль ділових кіл і волонтерства у розвитку Луганщини. Василь Поклад, кандидат філософських наук, доцент, надав рекомендації ігровим групам щодо формування партії, розповів про технології перемоги на виборах.

 

 

 

 

У ході модельної гри на тему «Інакша Луганщина — для Нової України», яку готували регіональна координаторка Луганської Студреспубліки-2021, Студентська мер(к)а Луганщини-2020/2021 Карина Аннюк та наш екс-регіональний координатор, депутат Студентського магістрату Луганщини-2017/2018 Олексій Семенченко, було сформовано 2 партії, між якими велася запекла боротьба. Вони креативно підійшли до агітації та ретельно підготувалися до дебатів. Основними темами, що пронизували спічі представників/ць партій, були єдність і цілісність України, підвищення правосвідомості громадян, розвиток науки та культури.

Новим Студентським мером Луганщини обрали Сергія Жученка, студента Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля, представника партії «Проєкт ініціативного волелюбного об’єднання». А депутат(к)ами Студентського магістрату стали:

Тримати розум і тіло в тонусі допомогала мульти-фестивальна частина Студреспубліки. Було проведено конкурс краси особистості «Перша Леді»: нею стала Ліна Грозик, курсантка Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Едуарда Дідоренка. Микита Горбатенко, студент Кремінського медичного фахового коледжу, переміг у суб-фестивалі «Містер Студреспубліки». Під час «Леся-фесту», республіканці/ки могли продекламувати свої твори, а у «Квест-фестивалі» розв’язували завданнячка по темі цього суб-фесту — «У пошуках Нового світу».

Квінтесенцією всіх наших напрацювань є світле, солідарне, комфортне майбутнє нашої країни — Інакшої України! Віримо в це, працюємо й далі над практичною реалізацією ідей, що «народилися» на Луганській Студреспубліці-2021.

І, звісно, до зустрічі на фіналі Студреспубліки, який відбудеться незабаром, до Дня незалежності України, на морі!

* Під час проведення події дотримувалися адекватних і повністю законних карантинних приписів

Генеральний партнер — Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень. Літній цикл Студреспубліки-2021 проходить за оргпідтримки Міністерства освіти і науки України.