Site icon Студреспубліка

Буковина може стати Інакшою, потрібно…

Пройшов Чернівецький етап ХХІІІ Міжнародної програми «Студентська республіка» на тему «Інакша Буковина — для Нової України»Активна молодь традиційно зустрілася разом на центральній події буковинського літа, щоб моделювати особливу квазідержаву — Студреспубліку. У підсумку 3-денного інтелектуально-творчо-дозвіллєвого двіжу отримали оригінальні результати для втілення в реальному житті й обрали нову Студентську мерку та депутатів/ок Студмагістрату області [+ відео].

Напружена оргдіяльнісна гра, інтригуючі вибори студентської влади Буковини-2021/2022, круті суб-фестивалі — багато різних активностей відбувалися з 16 по 19 липня 2021р. під час Чернівецької* обласної Студреспубліки-2021. Як усе минуло, хто переміг — детально читайте в підсумковому матеріалі.

Буковинська Студреспубліка розпочалася з емоційного відкриття, на якому з вітальним словом виступили радник Чернівецького міського голови Тарас Прокоп, Студентський мер Буковини, депутат Студентського парламенту України-2020/2021 Віталій Гафюк і регіональна координаторка Студреспубліки Наталія Костинюк.

Кожна команда мала змогу представити себе на битві флешмобів у рамках «Глоубел флешмобу». Відзначилась команда Чернівецького індустріального коледжу, яка забрала переможний кубок і завершила відкриття спільним флешмобом усіх студреспубліканців/ок.

Під час 3-денної ОДГ-подібної гри на тему «Інакша Буковина — для Нової України» було проведено 12 пленумів, у рамках яких студент(к)и презентували напрацьоване в групах. Вони аналізували гострі проблеми та шукали шляхи їх вирішення. Групи змагалися, виходячи з різних бачень вирішення проблем. Зокрема, опрацьовували, як економічно відродити Буковину, здійснюючи «нову індустріалізацію»; як правильно берегти природні ресурси; як Буковину зробити логістичним центром Західної України; як боротися з місцевими тіньовими кланами; як забезпечити реальний вплив громадян на політичні рішення тощо. Вів гру, до речі, Студентський президент України-2019/2020, депутат Студентського парламенту України-2020/2021 Владислав Маєр.

Завершилося все спільною презентацією напрацьованого на відкритих зборах перед усією Студреспублікою і виборами, на яких Студентською меркою-2021/2022 обрали Оксану Волянську, студентку Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. 

Депутат(к)ами Студентського магістрату Буковини стали:

Кожен день був насичений і в мульти-фестивальній частині. Титул «Першої Леді Буковини» виборола Надія Савчак (Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича), а «Містером Студреспубліки» став Іван Кошурба (Чернівецький індустріальний коледж). Успішно пройшли Фото-конкурс «Спалах емоцій»«Дебати»«Студентська Мафія», Фестиваль аматорського відео, спортивно-журналістський проєкт «Республікада» тощо.  

Також відбувся майстер-клас з ораторської майстерності і дебатів від голови Чернівецького осередку ВМГО «Федерація дебатів України» Анастасії Забєліної, а виступ на тему «Помиляйся, всім плювати. Інсайти з 6-місячного експерименту над собою» мав власник онлайн-університету TOMMY Микола Николайчук.

Буковина вже готується до довгоочікуваного фіналу ХХІІІ Студреспубліки-2021, який відбудеться за участі молоді й інтелектуалів/ок зі всієї України 21–24 серпня, до Дня незалежності України, на узбережжі моря (тема фіналу: «Інакша Україна — для Нового світу»). Не пропустіть шанс узяти участь у Події Покоління! Долучайтеся!

Чернівецька Студреспубліка проходила за підтримки Чернівецької міської ради, ПрАТ «Гравітон».

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів