Site icon Студреспубліка

Йди вперед до мрії — і мрія прийде до тебе

З 5 по 8 липня 2019р. пройшов Чернівецький регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка». Декілька сотень студентів/ок із 14 навчальних закладів згуртувались для участь у найбільшому молодіжному мульти-фестивалі, тема якого: «Суб’єкт модернізації Буковини відповідальність Покоління». Як завжди, у буковинців було мегапозитивно, а підсумки гри — оригінальніч [+ відео].

Протягом 4-х днів наші студреспубліканці/ки прожили в своїй країні з чудовою назвою «Студенська республіка». Яка, до речі, повернулась в своє рідне місце — на базу відпочинку «Черемош». Для кожного з учасників/ць це додало нотку ностальгії, а для новачків/ок — стало своєрідним моментом натхнення. Дякуючи організатор(к)ам — це був чудесний час, повний емоцій і радості. Про все детально — нижче.

Повернемось все ж таки до цих 4-х днів. Вранці 5 липня, щойно почали всі заїжджати, і почалося життя на Студці. А життя тут було не з легких, так багато потрібно було зробити й обговорити. Але наші студреспубліканці/ки не з лінивих, оперативно об’єдналися і почали виконувати поставлені задачі.

 

 

 

Задачею №1 була конституція. Завдання не з простих, адже було масу моментів, в яких намагались знайти компроміс. І все ж до компромісу дійшли. Кожен/на з учасників/ць мав свою маленьку ціль, мрію та мету. І однією з таких було бажання познайомитись із усіма студреспубліканцями/ками і стати однією великою сім’єю — чого і досягли.

Далі, заглибились в оргдіяльнісну гру. І проникнулись нею настільки, що забули про сон! Було багато роботи у групах, пленарних засідань. Усі намагалися заробити гроші (тут ходила власна валюта «студрики»), щоб зареєструвати партію і кандидата в мери. Й ось настав момент виборів, хвилювання, щоб усе було гладко і законно це турбувало всіх. У підсумку все пройшло чудово.

Чернівецька Студреспубліка отримала нового Студентського мера в особі Віталія Гафюка, який пообіцяв зробити наступну Студреспубліку найкращою і зібрати ще більше студентів на цей чудовий мульти-фестиваль.

Також обрали депутатів/ок Студентського магістрату, ними стали:

Чернівецька Студреспубліка радо приймала поважних гостей: народного депутата України Миколу Федорука та директора ПрАТ «Гравітон», друга Студреспубліки Віталія Чорноусенка, які дали декілька чудових порад і напутнє слово для всіх студреспубліканців/ок. 

 

 

 

 

Паралельно, протягом усіх днів тривала супернасичена мульти-фестивальна частина. У конкурсі «Містер Студреспубліки» перемогу здобув спортивний і талановитий хлопець Сергій Кордонець, студент Чернівецького національного університету. «Першою Леді» стала дівчина, яка вдало поєднує красу, розум і гумор Діана Кермач, студентка Чернівецького національного університету.

 

 

 

 

 

 

Також студент(к)и мали змогу проявити себе під час гри у «Студентську Мафію», виборювати «Кубок КВН», напружити мізки під час «Що?Де?Коли?», робити мегакруті фото, змагаючись у Фото-конкурсі «Спалах емоцій» та фіксувати неймовірні відеокадри під час Фестивалю аматорського відео, а комусь було більш до вподоби спокійно і без зайвого шуму перемагати у Настільних іграх. Ну і, звісно ж, куди без різноманітних спортивних змагань: футболу, волейболу, армреслінгу, пейнтболу. Кожний вечір завершувався запальними танцями та битвою діджеїв на «Нічній тусі».     


Тепер учасники/ці регіональної Студреспубліки посилено готуються до фіналу мульти-фестивалю, який пройде 23–26 серпня на узбережжі моря, аби там представити Буковину на всі 200% і показати на всю Україну справжню гірську міць і дух перемоги.

Чернівецька Студреспубліка проходила за підтримки Чернівецької міськради, ПрАТ «Гравітон» і Миколи Федорука.