Site icon Студреспубліка

Проф. Рабкін розкаже про демодернізацію політики в сучасному світі

DSC_2647Республіканці чітко розуміють, що вихід із темряви варварства один – це світло розуму. Треба не констатація проблем, а їх аналіз і чесний діалог про це. Тому 29 березня о 18:30 у Києві в Музеї Шолом-Алейхема відбудеться публічна дискусія: «Демодернізація політики в сучасному світі» за участі професора історії Монреальського університету Якова Рабкіна (Канада). Запрошуємо!

Студреспубліка продовжує робити все для розвитку критичного мислення, щоб громадяни мали можливість спілкуватися з просунутими інтелектуалами України та світу. Зокрема, за нашого сприяння рік тому в ряді міст України відбулися лекції-презентації книги про сучасний Ізраїль одного з провідних спеціалістів із проблем модернізації проф. Рабкіна (Канада). Науковець знову в Україні і готовий ділитися мудрістю. Де і коли в Києві буде можливість поговорити з ним про те, куди ж котиться світ і наша Батьківщина – далі.

Яків Рабкін – професор історії Монреальського університету, письменник, публіцист, радник у низці міжнародних організацій (НАТО, ЮНЕСКО й ін.). Учений вільно володіє 5 мовами й виступає з лекціями про (де)модернізаційні процеси, а також юдаїку в університетах всього світу. Крім того, йому належить більше 300 публікацій у науковій періодиці. Праці науковця є міжнародними бестселерами, перекладені на 14 мов і отримали відзнаки у різних країнах.

Брутальне втручання сильних держав у внутрішні справи слабкої, неефективність традиційних демократичних інститутів, домінування правих популістів, ультраправа риторика є мейнстримом, стрімка архаїзація та деіндустріалізація, жахливий стан еліт і відчуження мас від відповідальної політики – це все сумна реальність України. Але не лише нашої країни, про що свідчить відновлення імперіалістичних практик, послаблення ООН, загроза розвалу ЄС, перемоги популістів на виборах у тих країнах, які здавалися вже «безнадійно прогресивними» тощо. Процес демодернізації охопив увесь світ, включаючи його лідерів.

Де ж «світло в кінці тунелю» і для України, і для всього людства? Як повернутися на шлях прогресу? Будемо розбиратися разом із проф. Рабкіним. Для того, щоб узяти участь у заході, потрібно пройти просту онлайн-реєстрацію на сайті Студреспубліки.

Місце і дата проведення: м. Київ, 29 березня, Музей Шолом-Алейхема, вул. В.Васильківська 5 «а» (М «Площа Льва Толстого», ТРЦ «Арена Сіті»), початок дискусії о 18:30.

Завдяки Студреспубліці відкриті лекції в Україні вже проводили соціальний теоретик, проф. Роберто Унгер (Бразилія/США), історик, проф. Сергій Плохій (Україна/США), екс-директор Бюро Представництва з питань свободи ЗМІ ОБСЄ, проф. Андрій Ріхтер (Австрія) тощо. Проф. Рабкін як експерт брав участь у фіналі Студреспубліки-2015 на Арабатській стрілці, у лютому 2016р. прочитав скайп-факультатив для учасників ЗиСР-VIII, а у березні 2017р. — ЗиСР-ІХ.

*  *  *

Організатори: ВМГО «Студентська республіка» за сприяння видавництва «Саміт-книга» та Музею Шолом-Алейхема.

За довідками звертатися: (044) 529-13-75,
для ЗМІ – 097 883 22 26, brand-manager@studrespublika.com (Віра Андріюк).

«Вибір Ізраїлю: повинен бути ворог, щоб тримати державу разом», — Яків Рабкін 
Чужий досвід може принести результат тільки після опрацювання власних проблем
Чем поучителен опыт Израиля?