Site icon Студреспубліка

Активна молодь Донеччини прагне модернізації освіти

«Освіта — ключовий напрямок нової індустріалізації Донеччини» – важливе питання, яке молодь Донецької області обговорювала під час регіональної Студреспубліки 14-16 липня 2017р. на базі КП «ОДМСОК «Перлина Донеччини» (м. Святогірськ). Усе вийшло по вищому розряду!

До яких висновків дійшли учасники і які саме вони презентували проекти, здатні покращити майбутнє рідного краю, а також, кого обрали Студентським мером і депутатами Студентського магістрату Донбасу — далі.

Під час відкриття події, присвяченій 85-річному ювілею Донецької області, учасників привітала начальниця управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна, волонтери молодіжного центру «Благодійного фонду «Слов’янське серце» (м. Святогірськ), співорганізатори Донецької Студреспубліки — громадські організації «Молодь Сходу України» (м. Слов’янськ), «Молодіжна платформа Новосхід» (м. Новогродівка), «ZAходи» (м. Маріуполь).

Протягом 2-х днів близько 50 учасників із вишів Донецької області та м. Сєвєродонецьк (Луганщина) обговорювали в контексті нової індустріалізації Донбасу питання щодо важливих аспектів реформування освіти, проектів, які може реалізувати молодь, що будуть спрямовані на покращення умов навчання. Консультації, поради учасникам надавали експерти: Станіслав Чайченко, доктор фізико-математичних наук, проректор із науково-педагогічної роботи Донбаського державного педагогічного університету; Оксана Ступак, регіональна координаторка Донецької Студреспубліки, кандидатка педагогічних наук, доцентка Донбаського державного педагогічного університету; Карина Павлюк, головна фахівчиня управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації; Денис Бігунов, Рух «Сильні громади», громадська організація «Центр UA»; Реваз Татаішвілі, громадська організація «Інша освіта».

 

 

 

 

 

У підсумку студенти об’єдналися за інтересами в три ігрові партії: «Молодіжна партія «Студентської республіки», яка представляла проект співпраці вишів і бізнесу під час працевлаштування студентів; «Сильна країна» пропонувала організацію методів неформальної освіти для підвищення кваліфікації викладачів вишів; «Доки юні» зосереджували увагу на розвитку студентського самоврядування у вишах і в області шляхом створення обласної студентської ради. За результатами виборів серед 3-х кандидатів, що балотувалися на посаду Студентського мера Донеччини, перемогу здобув Іван Чернишов, студент Донбаського державного педагогічного університету, учасник ЗиСР-VII і ЗиСР-VIII у Карпатах.

 

 

 

 

 

Депутатами Студентського магістрату Донеччини-2016/2017 стали:

Окрім ОДГ-подібної гри на Донецькій Студреспубліці-2017 відбулися веселі та запальні суб-фестивалі. Перемогу в інтелектуально-активному «Квест-фестивалі» здобула команда «Токіо». Найкраще ловити самі неочікувані й самі круті моменти під час Фото-конкурсу «Спалах емоцій» вдалося Євгенії Карабаджак, студентці Донецького національного технічного університету. Кращим кіберспортсменом став Філіп Міхенті (студент Приазовського державного технічного університету). Ну і звісно ж, куди без конкурсу караоке. Самою співочою республіканкою стала Анна Кошовець, студентка Донецького національного технічного університету.

 

 

 

 

 

Нова студвлада області та всі переможці суб-фестивалів отримали в подарунок від організаторів модні, з актуальним цьогорічним принтом футболки Студреспубліки, а всі учасники події – чашки з логотипом.

 

 

 

 

 

Тепер донецька делегація готується гідно представити рідний регіон на фіналі Міжнародної програми «Студентська республіка», що пройде на березі моря до Дня Незалежності України.

 

 

 

 

 

Проведення «Студентської республіки Донеччини» не було б можливим без фінансової та інформаційної підтримки. Даний захід реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється у регіоні Донецькою обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» (загальноукраїнське адміністрування проекту здійснює ГО Центр «Жіночі перспективи») за фінансової підтримки Європейського Союзу (представництво в Україні), який реалізує Громадська організація «Молодь Сходу України». Також підтримку в організації надали управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Слов’янської міської ради, Донецький обласний комітет профспілки освіти і науки України, Донбаський державний педагогічний університет.