Site icon Студреспубліка

Житомирська Студреспубліка: готуємося працювати ще потужніше

17 липня 2021р. пройшов Житомирський обласний етап ХХІІІ Міжнародної програми «Студентська республіка». Та ще й як! Найамбітніші й найактивніші студент(к)и і курсант(к)и зібралися разом, щоб круто провести час і дати відповідь на вкрай непросте, однак принципово важливе для розвитку регіону питання: якою повинна бути «Інакша Житомирщина — для Нової України» [+ відео].

Студреспубліка* повернулася на Житомирщину і одразу ж наробила позитивного галасу. Що ж відбувалося під час події, кого обрали депутат(к)ами Студентського магістрату та Студентським мером — далі.

Житомирську Студреспубліку-2021 відвідали гості: Вікторія Тимченко, головна спеціалістка відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА, яка привітала учасників/ць під час відкриття події, та Артем Ніколенко, голова оргкомітету Київської Студреспубліки-2021, який поділився досвідом діяльності столичних республіканців і допоміг у проведенні стратегічної гри. Також під час відкриття виступила регіональна координаторка Житомирської Студреспубліки-2021 Катерина Гарічева.

Під час активної інтелектуальної роботи на тему «Інакша Житомирщина — для Нової України» відбулося 3 пленуми, в рамках яких студент(к)и презентували напрацьоване в групах. Вони висвітлювали дуже гострі проблеми та надавали пропозиції їх вирішення. Зокрема, опрацьовували те, як відновити світову першість у ракетобудуванні — звісно, з центром на Житомирщині; як провести деолігархізацію; як забезпечити вплив молоді на міські та державні процеси; як відбудувати економіку через нову індустріалізацію тощо.

Житомирська Студреспубліка відбувалася в історичному місці — у Домі української культури, осередку традицій, духовності й української культури. Після екскурсії, яка була проведена спеціально для республіканців, пройшла перевірка на уважність — «Квест-фестиваль».

Наступним та, мабуть, найпекельнішим етапом події були дебати кандидатів у Студентські мери. З різницею в 1 голос отримав перемогу Володимир Ісаєв, студент Поліського національного університету. До виборів дійшли 2 партії: «Родина», яка здобула 80% голосів і «Майбутнє за молоддю» — відповідно, 20%. Отже, громадян(к)и Житомирської Студрепубліки обрали наступних депутатів/ок Студентського магістрату Житомирщини:

Тож, ми стартували потужно — працювати будемо ще потужніше. Змінюємо нашу країну, змінюючи своє місто! Змінюй своє місто, змінюючи себе!

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів.

Житомирська Студреспубліка відбулася за оргпідтримки Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА, а весь Літній цикл Студреспубліки-2021 проходить за оргпідтримки Міністерства освіти і науки України.

Партнери: Дім української культури, ТОВ «Еко-Сфера», кінотеатр «Мультиплекс».