Site icon Студреспубліка

Вінницька Студреспубліка — за нами майбутнє

Студентство України завжди демонструє, що за ним майбутнє і саме вони є рушієм сьогодення. І ось, здійснилося – після 2-річної перерви пройшов Вінницький регіональний етап ХХ ювілейної Міжнародної програми «Студентська республіка-2018». Студент(к)и області збирались, щоб поширити свої ідеї та показати щось нове, на кілька днів стати політик(ес)ами, в руках яких ціла «Студентська республіка». Саме тому цьогоріч наше гасло: «20 років для Вінниччини — Покоління Республіки».

22-24 липня 2018р. у с. Селищі Тиврівського р-ну на території ЛОСК «Маяк» найактивніша молодь Вінницької обл. – студент(к)и університетів, коледжів та училищ зібрались із благородною метою – обговорити проблеми та сформувати стратегію прогресивного розвитку регіону. Що вдалося напрацювати – читайте нижче.

 

 

 

 

 

 

 

Близько сотні учасників та учасниць взяли участь в ОДГ на тему: «Як досягти прогресу і миру на Вінниччині та в Україні», що стала основою для подальшого створення студентських політичних партій. Три ігрові партії «СМС», «Єднання» і «Прогрес» презентували доповіді, в яких демонстрували своє бачення розвитку нашого рідного регіону – Вінниччини. При цьому головними проблемами міста й області стали проблема екології та інфраструктури – саме над цим нам доведеться попрацювати в майбутньому.

 

 

 

 

 

 

Кульмінацією Студреспубліки стали вибори студентської влади Вінниччини. Студентською меркою стала Марія Андрощук – студентка Вінницького національного аграрного університету.

Депутат(к)ами Студентського магістрату Вінниччини-2018/2019 стали:

 

 

 

 

 

 

Ну і куди ж без розваг, без мульти-фестивальної частини! Вечорами танцпол тремтів від учасників/ць суб-фестивалю «Нічна туса», також своєю красою та розумом осліпляли учасниці конкурсу краси особистості «Перша Леді», переможницею якого стала студентка Вінницького національного аграрного університету Вікторія Санцевич. А всі, хто хотів напружити свої мізки та «прокачати» уважність, змагались у «Студентській Мафії». Бажаючі продемонструвати свій гумор узяли участь у «Кубку КВН». Творчі ж люди змогли продемонструвати свої роботи на «Фестивалі аматорського відео» та Фото-конкурсі «Спалах емоцій».

Попереду ще дуже багато виснажливої, але нереально цікавої роботи, тож запрошуємо всіх вінниччан долучитися до фіналу XX ювілейної Студреспубліки. Студентство Вінниччини є одним із найпрогресивніших і крутіших та зможе здолати будь-які вершини! Вболіваймо за наших 🙂

Дякуємо за допомогу та участь у Вінницькій Студреспубліці: громадському діячу, депутату Студентського парламенту України-2013/2014 Роману Молдовану, а також нашим польським друзям і подругам, які з користю відвідали подію.

Вінницька Студреспубліка проходила за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, Студентської рада Вінниччини.

Партнери: мережа кав’ярень Starvin Coffee, візажистка Олена Паршина, спортивний зал «Максимус», кав’ярня The Brothers Cafe, барбершоп Continental Barbershop Vinnitsa,  магазин техніки Apple, магазин Iroom, консольний клуб Subway.