Site icon Студреспубліка

Відгриміла Вінницька Студреспубліка

27-29 червня 2015р. на базі «Колос» відбувся обласний етап Міжнародного мульти-фестивалю «Студентська республіка». У його рамках було обраного нового Студентського мера та магістрат Вінницької області, визначені переможці багатьох суб-фестів [+ відео].

Як цілих три дні існувала країна вінницьких студентів, які з суб-фестивалів відбулися, які були інновації, хто ж увійшов до складу Студентського магістрату Вінниччини, став Студентським мером, Першою Леді, Містером тощо — про це все у матеріалі далі.

Завданням цьогорічної Вінницької «регіоналки» було напрацювання тез до Програми модернізації Вінницької області. Учасники Студреспубліки тут переконані, що модернізувати область під силу виключно молоді, і починати треба зі зрозумілих студентам моментів, тому ОДГ відбувалась за двома напрямками, для яких було створено окремі групи «Студентське самоврядування» та «Боротьба з корупцією в освіті». Умовою для балотування до складу магістрату та на посаду Студентського мера була активна участь у пленумах.

Окрім навчальної частини відбулись і суб-фестивалі спортивного, інтелектуального та розважального характерів. Так, переможцем чемпіонату з футболу стала збірна команда Студентського парламенту Вінниччини та Вінницького торговельно-економічного інституту.

Кращим гравцем у «Мафію» стала студентка Вінницького торговельно-економічного інституту Ірина Бабенкова. Кубок із «Що?Де?Коли?» отримала команда Вінницького національного технічного університету. Кращим бардом (суб-фест бардів є однією з родзинок Вінницького етапу Студреспубліки) став Сергій Клімов із Вінницького державного педагогічного університету.

Володарями Кубку КВН стала команда Вінницького торговельно-економічного інституту «СиР». Кращою відеороботою під час ФАВ було визнано ролик Вінницького торговельно-економічного інституту. Фото-конкурс виграла робота команди Вінницького національного медичного університету.

Новацією став конкурс для творчої молоді «Вільний мікрофон», головний приз якого дістався Світлані Сорбало, яка зачитала власний твір.

На завершення 3-денного марафону було обрано Першу Леді, магістрат і, найголовніше – нового Студентського мера. Отож, Першою Леді стала студентка Вінницького національного технічного університету Вікторія Гуменюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

До складу Студентського магістрату увійшли:

  1. Марина Гайдученко, Вінницький національний медичний університет,
  2. Ірина Гуцол, Технологічно-промисловий коледж ВНАУ,
  3. Дар’я Крамаренко, Вінницький національний медичний університет,
  4. Яна Крижановська, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
  5. Катерина Кубай, Технологічно-промисловий коледж ВНАУ,
  6. Анастасія Лесик, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
  7. Альона Ліщишена, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ,
  8. Світлана Сорбало, Вінницький національний медичний університет,
  9. Роман Трачук, Вінницький національний медичний університет,
  10. Ганна Шемет, Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.

А перемогу на виборах Студентського мера з результатом 65% здобула Олександра Телегузова.