Site icon Студреспубліка

Вибори мера Києва… Відбулись!

4 липня громадяни Студреспубліки-2010 – Київ обрали нового Студентського мера столиці.

Регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка» у Києві зібрав понад чотири сотні активних студентів із вишів Києва та Київської області. Даний захід проведено за сприяння Головного управління у справах сімї та молоді та Головного управління фізкультури і спорту КМДА.

На церемонії офіційного відкриття Київської Студреспубліки взяли участь люди, які багато зробили для розвитку явища «Студентської республіки» — Міністр Кабінету Міністрів України Анатолій Толстоухов і заступник Міністра парці та соціальної політики України, перший голова НДЛМ Костянтин Ващенко і голова правління Українського фонду миру Людмила Супрун. Після них слова мав в.о. директора департаменту сприяння соціальному становленню та розвитку молоді Мінсім’ямолодьспорту Ігор Хохич, який зачитав привітання з нагоди відкриття заходу від Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіля Сафіулліна, а також вручив почесну грамоту Мінсім’ямолодьспорту співголові оргкомітету Київського етапу «Студентської республіки-2010» Руслану Хасанову.

Також під час відкриття виступили голова Міжнародного оргкомітету Студреспубліки-2010 Павло Вікнянський і начальник Головного управління фізкультури і спорту КМДА Володимир Філіппов. Вікнянський запросив усіх на серпневий фінал Студреспубліки-2010 до Криму і побажав киянам перемоги.

Під час стратегічної гри було сформовано парламент (30 осіб) на чолі зі студмером Києва-2009 Сперчун Надією, зареєстровано дві потужні партії: SOS та «Воля народу». В результаті таємного прозорого голосування перемогу здобула партія «Воля народу», отримавши 70% голосів.

Кульмінацією гри стали вибори Студентського мера. Ним став студент Київського медичного університету Української асоціації народної медицини — Прожейко Сергій (до речі, володар всеукраїнського титулу «Містер Студреспубліки-2007»), який впевнено крокував до поставленої цілі і в результаті невтомної праці таки здобув перемогу! До Студентського магістрату увійшли: Анікієв Богдан — НУХТ, Міщук Анна — КНУ ім.Шевченка, Гончар Альона — НПУ ім. Драгоманова, Сорокін Антон — НАУ, Балакін Сергій — НАУ, П’ятенко Сергій — НУБІП, Деркач Мар’яна — НУХТ, Кушик Марта — КРОК, Розенкова Аліса — АМУ, Щепетильникова Єлизавета — КРОК. Нагадаємо, що київська влада обіцяла сприяти призначенню Студентського мера Києва радником Київського міського голови або іншого високопосадовця міста, а депутатів Студентського магістрату Києва радниками (консультантами) депутатських комісій Київської міської рад.

Але це ще не все. Окрім політичної гри студенти мали змогу взяти участь у спортивних змаганнях, таких як: футбол, волейбол та теніс. До речі, у рівній боротьбі за перше місце серед футболістів посіла збірна Національного університету харчових технологій, який змагався за перемогу з репортерами та кореспондентами «5 каналу». У жіночому волейболі перше місце взяла збірна НУХТ, а в чоловічому — НУБІП. Щодо тенісу, то картина така: у жіночому тенісі перше місце посіла збірна НУХТ, у чоловічому — НУБІП. 

Але не слід недооцінювати й інші команди. Наприклад, Національний авіаційний університет знається на гуморі краще всіх і посів перше місце у суб-фестивалі КВН, завдячуючи команді «Трігер», на другому місці — команда «Мужицький дощ» (НУХТ), третє — «Креативний позитив» (АМУ).

У суб-фестивалі «Квест» усі три місця розділили між собою збірна команд з НУХТу. З  суб-фестивалем «Мафія» картина трохи інакша: усі три місця взяли команди з Академії муніципального управління. У «Брейн-ринг» перемогла команда з КПІ, друге місце розділили між собою НУХТ та НУБІП, а третє місце дісталось АМУ.

Окремим критерієм визначення переможця було відвідування університету та активна участь у процесі навчання. Так, ректором університету Сергієм Баркаром було визначено найактивніших студентів Студреспубліканського університету. Перше місце посів представник НУХТ, друге — НАУ, третє КНУ ім.Т.Г.Шевченка.

Також слід зупинитись на таких креативних суб-фестах, як «Перша леді» та «Містер Студреспубліки». За результатами роботи вельмишановного журі «Першою Леді-2010» стала студентка Інституту журналістики КНУ ім.Т.Г.Шевченка Безроденко Альбіна. «Містером Студреспубліки» став член команди «Поигравшие» від НУХТу — Бондаренко Іван. Переможці конкурсу краси отримали путівку «Австрійські канікули» від спонсору — ресторану «Формула суші», а також футболку з українською вишивкою, півгодини у SPA салоні та м’яку іграшку.


Вітання з проведенням київського ергіонального етапу Студреспубліки Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіля Сафіулліна