Site icon Студреспубліка

Хто вони, кращі студенти України-2016?

16–18 грудня 2016р. pz0-poq4_iiстуденти зі всієї України з’їхалися в Суми, аби взяти участь у серії громадських подій від Студреспубліки, у першу чергу, визначити «Кращих студентів України-2016». Перемогу в комплексній характеристиці поділили між собою херсонець Родіон Дєдков і сумчанка Єлизавета Нещимна [+ відео].    

Активістські підсумки року підбивалися в Сумах. Знайшлося місце і глибокій розмові про гуманістичні цінності в рамках Громадянського лекторію, і військово-патріотичному вихованню, і Форуму студентської соборності, а кульмінацією стало відзначення найкращих із числа українських студентів у 8 номінаціях у рамках Всеукраїнського конкурсу «Кращий студент України». Про подробиці напружених днів і переможців КСУ — далі.

Студенти з усієї України з’їхалися, аби взяти участь у серії громадських подій національного рівня від Студреспубліки. Розпочали все з сесійної зали Сумської облради, де учасників привітали лідер республіканців Павло Вікнянський, Сумський міський голова Олександр Лисенко, заступник голови Сумської облдержадміністрації Микола Подопригора та Студентський президент України-2016/2017 Михайло Ананченко.

Опісля цього на базі Сумського державного університету розпочався важливий просвітницький проект — Громадянський лекторій «Гуманістичні цінності як шлях до цивілізованого суспільства». Першим говорив Денис Жарких, київський психолог і письменник, на тему: «Чому прогрес завжди за гуманізмом, і що стоїть за антигуманістичними ідеологіями?», продовжив процес обговорення психолог і священик о. Антоній Рудий, який аналізував «Гуманістичні цінності як християнські та т.зв. постхристиянські», а завершив дискусійний процес темою «Антропологія постмодерну: Що чекає на гуманістичні цінності в сучасному та постсучасному світі?» відомий політолог і політичний філософ Андрій Окара.  

 

 

 

 

 

Другий день розпочався з дискусії та практичних занять щодо модернізації військово-патріотичного виховання. Пізніше відкрився Форум студентської соборності, під час якого учасники проробляли важливі проблеми студентства та молоді. Зокрема, питання стипендій, еміграції молоді, працевлаштування, громадянського просвітництва й оновлення влади. Далі напрацювання, котрі спрямують до влади, були жваво обговорені під час пленарного засідання. Насамкінець лідер республіканців Павло Вікнянський, котрий модерував форум, Сумський міський голова Олександр Лисенко і Студентський президент України Михайло Ананченко вручили сертифікати за участь у Громадянському лекторії та Форумі студентської соборності їх учасникам, а подяки — команді оргів.

 

 

 

 

 

І ось наступив кульмінаційний момент — фінал конкурсної програми «Кращий студент України-2016». Оцінювало найкращих компетентне журі:

Окрім цього було відзначено най-най-студентів країни у номінаціях:

 

 

 

 

 

За звання головного переможця, скажімо так, універсального «термінатора», боролися 9 студентів-переможців регіональних етапів у номінації «Кращий студент України (комплексна характеристика)». Їм потрібно було презентувати себе у конкурсі «Я — кращий!», переконати всіх, що «Мій талант — кращий!» і, на завершення, у конкурсі «Кращий студент — соціально відповідальний студент!» презентувати власний соціальний проект, який вони вже втілюють у себе в регіоні.

 

 

 

 

 

 

Запальна боротьба йшла між переможцями регіональних етапів у комплексній характеристиці. У підсумку, було прийнято рішення вперше в історії визначити переможцями двох студентів, якими стали Єлизавета Нещимна, представниця Сумської області, студентка Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка, та херсонець Родіон Дєдков, курсант Херсонської державної морської академії.

 

 

 

 

 

 

Завершився вечір у неформальній атмосфері в нічному клубі, де студенти під час afterparty змогли ще раз привітати один одного, поділитися враженнями за 2 активні дні та просто весело відпочити. Наступного дня для гостей відбулася тролейбусна екскурсія Сумами.

 

 

 

 

 

 

Студреспубліка щиро дякує співорганізаторам, партнерам і волонтерам, окрема подяка СумДУ. Вітаємо всіх переможців і лауреатів «Кращого студента України», учасників Громадянського лекторію та форуму, бажаємо продовжувати брати активну участь у різноманітних громадянських проектах, втілювати прогресивні ідеї в життя та завжди перемагати будь-які життєві труднощі. 

Фотогалерея

* * *

Організатори: ВМГО «Студентська республіка» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, оргпідтримки Міністерства освіти і науки України.
Партнери: Impression Electronics, MSI, Kaspersky, «БІОКОН», видавництво «Саміт-книга».