Site icon Студреспубліка

Як зловити миттєвість, щоб ухопитись за історію?

Ми стикаємося з бажанням, а іноді й потребою фотографувати ледь не кожну мить. Як не сфотати своїх друзяк або утриматися від фіксації на фотік чи інший ґаджет милих котиків? Тим паче на Студреспубліці, де, що ні хвилина — то нова подія. Як вдало зловити миттєвість — щоб через неї взяти за хвіст історію? Змагаються в цьому, самі вчаться і вчать інших у рамках мульти-фестивальної частини Студреспубліки під час Фото-конкурсу «Спалах емоцій».

У Лазурному, 21–24 серпня 2021р., відбувся фінал XXIII Студреспубліки* на тему «Інакша Україна — для Нового світу», на якому проходив Фото-конкурс «Спалах емоцій». Хто і з яким доробком став кращим майстром фотокамери — у замітці.  

Фото — це не тільки невід’ємна частина нашого життя, а ще й інтелектуальне мистецтво. А на Студреспубліці її громадян(к)и готові хоч вилізти на… ліхтар, хоч зануритись у глибини Чорного моря задля крутого і креативного кадру. І коли стоїть питання, як же на фото відобразити Інакшу Україну, за справу беруться кращі студент(к)и.

Протягом 3-х діб учасники/ці з усієї України змагалося за звання кращого/ї молодої фотографа/ині України. Кожне фото було незвичне, відрізнялося своєю художньою різноманітністю і, звісно, було просякнуте темою всього літнього циклу Студреспубліки-2021 — «Інакша Україна — для Нового світу».

Головним завданням було відобразити у фото Інакшу — інноваційну, прогресивну Україну, яка покликана стати плацдармом творення Нового світу. За результатами суб-фестивалю перемогу цього року отримав буковинець Віталій Гафюк, який вразив цілою серією професійних фоторобіт. Віталій — до речі, не лише надзвичайно активна людина, депутат Студентського парламенту України-2020/2021, а минулого року ще був куратором «Спалаху емоцій».

Дружньо вітаємо найкращого молодого фотомайстра країни і оголошуємо Фото-конкурс «Спалах емоцій» на ХХIV Студреспубліці-2022 відкритим! Вмикаймо камеру і гайда фоткати!

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Фотогалерея 
Аналітика гри-2021