Site icon Студреспубліка

Долаємо мафіозно-олігархічний наступ — для початку в грі

Червоні проти чорних. Мирні жителі/ьки проти мафії. Революціонер(к)и проти олігархату. Під час фіналу ХХІІІ Студреспубліки на тему «Інакша Україна — для Нового світу» відбувся традиційний всеукраїнський турнір із інтелектуально-психологічної гри «Мафія», точніше — «Республіканська Мафія». Це був саме той випадок, коли гра, як життя.

Акторська майстерність, ораторське мистецтво, спостережливість, уміння розуміти справжні помисли людей по їх поведінці, міміці, погляду та жестикуляції — це ті вміння, яким можна добре навчитися, граючи в «Республіканську Мафію», яка пройшла на узбережжі Чорного моря, в Лазурному*, 21–24 серпня 2021р. Хто ж кого — підсумовуємо.

Це був фурор: майже всі регіони взяли участь у суб-фесті, а гравц/чині пристрасно відстоювали честь своїх делегацій. Під час самих ігор інтрига трималася до кінця, учасники/ці були непогано підготовлені, що робило «Республіканську Мафію» ще більш напруженою, цікавою, інколи з дуже неочікуваним завершенням. Хотілось б відмітити найкращих гравців/чинь:

Ігор Журбенко (нік ‘Rock&Rolla) — вмілий тактик і стратег, ексСтудмер Полтавщини, має гарну інтуїцію та математичний склад розуму, що дуже важливо в цій грі;
Максим Караулов (нік ‘Simpson) — колишній куратор і кращий ведучий «Мафії» на фіналах Студреспубліки, його можливо описати одним словом «Шаман», гравець, котрий знає, що таке вдача і завжди готовий на неї покластися;
Поліна Компанієць (нік «Пол») — експресивна та динамічна гравчиня, майстриня виходити сухою з води, а ще й депутатка Студпарламенту України;
Даніель Тертерян (нік «Чаба-Чибу») — гравець, який відстоює свою точку зору, вміє грамотно обґрунтувати свої ходи та навіть дозволяє собі тиснути на менш досвідчених гравців/чинь.

У фіналі «Республіканської Мафії» було на що подивитись: аргументи олігархії («чорної» команди) заставляли сумніватися всіх мирних жителів/ьок, але революціонер(к)и («червона» команда) не пішли на провокації, вчасно зібрались і перемогли олігархію (мафію). Найкращим же гравцем турніру став полтавчанин Ігор Журбенко.

Якщо в Україні, боротьба з олігархією іграшкова, кіношно-медійна, то, як бачимо, хоча б у грі на Студреспубліці вдалося подолати це зло. Будемо й надалі перемагати, зокрема через рік, на фіналі ХХIV Студреспубліки-2022!

Зазначимо, що свого часу початок розвитку «Мафії» серед українського студентства дали саме Студреспубліка та НДЛМ.

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Аналітика гри-2021