Site icon Студреспубліка

Наполегливість, ораторські здібності та командний дух

Із 24 по 27 липня 2018р. на Чорноморській косі, під Очаковом проходив фінальний етап ХХ ювілейної Студреспубліки-2018 на тему: «Як досягти прогресу і миру в Україні та на планеті». У рамках головної події літа відбулося 20 суб-фестивалів, сконцентрованих навколо цієї наболілої теми. Яка модернізація без цивілізованої дискусії? Тому суб-фестиваль «Дебати» — дуже важливий.

Десятки талановитих дебатерів/ок із усіх куточків України (перемож(ни)ці регіональних Студреспублік і просто бажаючі) прийшли, щоб продемонструвати й вдосконалити свої ораторські здібності та позмагатися за звання кращих дебатерів/ок України. Хто і як себе проявив, а також які круті гості відвідали турнір – читайте далі. 

Турнір під кураторством Дмитра Томенка розпочався установчою доповіддю, де кожен дізнався основні правила, поради та техніки для успішної гри. За системою Британських парламентських дебатів пройшов відбірковий тур, де 2 команди після жеребкування обговорювали теми:

Половина з учасників/ць відстоювали резолюцію, інша половина — опозиціонувала та контраргументувала їй. Боротьба була дуже запеклою, думки учасників/ць розділилися, звучало багато питань та уточнень.

 

 

 

 

 

До фіналу дійшла лише половина гравців/чинь, які дебатували над темою: «Використання військової сили – неодмінна складова для встановлення миру». Раунд виявився дуже запеклим, адже кожна сторона вкрай впевнено відстоювала власну позицію й дуже вдало поєднала власні аргументи з теперішньою ситуацією в Україні. Та все ж після завершення гри журі (кураторка суб-фестивалю «Леся-фест», в.о. кураторки суб-фестивалю «Екстер-фест» Анастасія Бридихіна та куратор суб-фестивалю «Дебати», неодноразовий переможець всеукраїнських дебатних турнірів Дмитро Томенко) був одноголосно винесений вердикт, що перемогу здобула команда Уряду, яка складалася з Ігоря Журбенка (Полтавщина), Юлії Гусар (Полтавщина) і Дмитра Чернишова (Дніпропетровщина).

 

 

 

 

 

 

 

Окрім цього, звання «Кращого гравця» (людини, яка зібрала найбільше балів за гру й отримала спеціальний приз від журі) став полтавець Ігор Журбенко.

У якості почесних гостей суб-фест відвідали Миколаївський міський голова (2013-2015рр.), політик Юрій Гранатуров і діючий Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. Останній, можливо в жарт, а може й серйозно побажав учасникам/цям не зосереджуватись на суті, а дивитись в об’єктив камери і впевнено говорити. Та учасники/ці мали свою думку – конструктивно відстоювати власні позиції.

Чекаємо якомога більше нових учасників/ць і нових думок наступного року на сонячно-морському фіналі ХХI Студреспубліки та суб-фестивалі «Дебати»!

Аналітика гри-2018