Site icon Студреспубліка

Інакше бачення змін Чернігівщини

Чернігівська Студреспубліка-2021 — done! Відбувся обласний етап ХХІІІ Студреспубліки, тема: «Інакша Чернігівщина — для Нової України». Обрано нову Студентську мерку та депутатів/ок Студентського магістрату, які представили Інакше бачення змін Чернігівщини. Наші вітання перемож(ни)цям! І до зустрічі на фіналі Студреспубліки на морі! [+ відео]

17–18 липня 2021р. найактивніші студент(к)и Чернігівщини взяли участь у оргдіяльнісній грі та цілій низці цікавих суб-фестивалів. Всього до події долучилося близько сотні учасників/ниць з усієї області. Деталі — нижче.

Чернігівську Студреспубліку* відвідали гості, які виступили з вітальним словом під час відкриття: Сергій Гривко, народний депутат України, й Ірина Усенко, Студентська мерка Чернігівщини-2007/08, депутатка Студентського парламенту України-2007/2008.

У рамках ОДГ-подібної гри (яку вів регіональний координатор Чернігівської Студреспубліки-2021, депутат Студентського парламенту України-2020/2021 Іван Усов, а до підготовки активно долучилась депутатка Студентського магістрату Чернігівщини-2020/2021 і Студентського парламенту України-2020/2021 Поліна Компанієць) запекла боротьба точилась між 4-ма командами, які згодом утворили 4 партії з кардинально різними ідеологіями та концепціями розвитку регіону й України: IN CHE, «ІСТФАК», «ТІЛЬКИ ТАК!», «Студентська країна».

Дебати між тими, хто кандидував на посаду Студентського/ї мера/ки Чернігівщини, вів депутат Студентського магістрату Чернігівщини-2006/2007 Сергій Семененко. Студентською меркою Чернігівщини у підсумку була обрана студентка Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка Анастасія Жук.

За результатами партійного голосування беззаперечну перемогу здобула «Студентська країна», яка представляла «помірковано-центристську» позицію. А депутат(к)ами Студентського магістрату стали:

У рамках мульти-фестивальної частини республіканці також змістовно проводили дозвілля та набиралися енергії, відбулися такі суб-фести: «Дебати», Настільні ігри, «Квест-фестиваль», Інтелектуальні ігри, спортивно-журналістський проєкт «Республікада» тощо. Також учасники/ці могли долучитися до лекції від голови Чернігівського політклубу Олександра Рися про медійну грамотність.

Наступний етап — фінал Студреспубліки-2021, який відбудеться 21–24 серпня, до Дня незалежності України, на узбережжі моря. Чернігівська студвлада налаштована потужно представити свій регіон, як на мисленнєвому й інтелектуальному рівні, зокрема, в рамках оргдіяльнісної гри (тема фіналу: «Інакша Україна — для Нового світу»), так і продемонструвати всі свої таланти і вміння, беручи участь у різноманітних суб-фестах. Долучайтеся і ви до нашої делегації на фінал. Запрошуємо!

Чернігівська Студреспубліка відбулася за оргпідтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міськради та департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації, а весь Літній цикл Студреспубліки-2021 проходить за оргпідтримки Міністерства освіти і науки України.

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів