Site icon Студреспубліка

Академія нашої мрії

Протягом 5-7 червня 2015р. у с. Петрівка на базі Полтавської державної аграрної академії відбувся IX академічний (вишівський) етап Міжнародної програми «Студентська республіка». Цьогорічний формат був кардинально новий, адже студенти протягом 3-х днів не лише грали в політичну гру та брали участь у суб-фестах, але й напрацьовували разом із експертами план розвитку академії.

Вишівські Студреспубліки набирають обертів. Свіжа інформація про Студреспубліку з Полтавської державної аграрної академії: хто став депутатом Студентського магістрату та Студмером, переможцями суб-фестів, що напрацювали під час ОДГ і багато інших цікавих деталей лише у даному матеріалі.  

Уперше за 95-річну історію академії розпочалася публічна змістовна дискусія про майбутнє нашого навчального закладу. Маючи величну історію, вигідне місце розташування, унікальну внутрішню атмосферу, єдине у Полтаві повноцінне студентське містечко, поєднане з живою природою у центрі міста, потужну науково-дослідницьку базу, успішність і продуктивність випускників, Полтавська державна аграрна академія просто зобов`язана бути провідним вищим навчальним закладом України, маючи світове визнання.

Загалом, більше 60 студентів протягом перших 2-х днів у режимі організаційно–діяльнісної гри протягом 4 пленумів «ламали мізки» над інноваційною темою. На кожному з пленумів підіймалися важливі питання, зокрема аналізували історію нашого вишу, обговорювали поточну ситуацію, проблеми та перспективи академії і, найголовніше – формування картинки майбутнього alma mater. Керівником ОДГ був голова Студентської ради академії Олександр Глазов, який разом із експертами та модераторами груп допомагав студентам і спрямовував їх думки в єдине русло.

Серед експертів були Олег Слизько, почесний голова Студентської ради академії, учасник Міжнародного оргкомітету Студреспубліки-2015, автор ідеї дискусії навколо розвитку ПДАА; Тамара Шаравара, завідувач кафедри іноземних мов та українознавства; Олександр Галич, директор Навчально-наукового інституту економіки та бізнесу, декан факультету економіки та менеджменту; Олександр Калініченко, доцент кафедри економіки підприємства і Тарас Підтоптаний, експерт із закупівель зерна ТОВ «Українське зерно».

Під час ОДГ учасників розподілили на 4 групи, кожна з яких мала презентувати в результаті проект «Академія нашої мрії». Учасники гри були найбільше задоволені своєю робою саме в змістовній частині, бо від кожного з нас залежить подальший розвиток і майбутнє рідної академії.

Після розумової праці на всіх чекала інтенсивна рольова гра, адже Студреспубліка – особлива країна: тут свої закони, правила, спосіб відпочинку, є навіть власна валюта. Студенти обирають свого мера, депутатів магістрату. Саме тут збираються креативні й небайдужі до власного майбутнього та майбутнього своєї країни студенти. Молоді лідери опиняються в державі, де вони самі диктують собі правила та закони, беруть на себе відповідальність за прийняті рішення, отримують масу задоволення від конструктивного та творчого відпочинку. Звичайно, з одного боку це – гра, але з іншого – можливість для кожного проявити себе.

Цього року гра супроводжувалась традиційними суб-фестивалями: «Перша Леді» та «Містер Студреспубліки-2015»; турнір із інтелектуально-психологічної гри «Мафія», «Квест», «Дебати», «Нічна туса» та «Денна туса». За підсумками конкурсів звання «Першої Леді Студреспубліки-2015» отримала Вероніка Мороз, студентка Полтавського університету економіки і торгівлі, яка буде учасницею регіонального етапу цього чудового конкурсу разом із учасницею з ПДАА Ельвірою Влах, студенткою ветеринарного факультету, яка отримала звання Першої віце-Леді. Містером Студреспубліки ПДАА обрано Едуарда Влаха.

Цього року Студентським мером ПДАА обрали Олексія Олефіренка, а до магістрату потрапили: Олександр Міняйло, Дарія Резвіцова, Катерина Лубко, Андрій Шейко, Едуард Білокоз, Алевтина Вакуленко, Андрій Попряник, Едуард Приймак, Ілля Яровий і Євгенія Бредун.

Отже, переможці IX вишівського етапу Студреспубліки ПДАА будуть зовсім скоро представляти нашу академію на регіональному рівні. Регіональний етап Полтавської Студреспубліки відбудеться також у зміненоному форматі. Побажаємо їм сил, згуртованості та перемоги!