Site icon Студреспубліка

«Республікада» — поштовх для молодих спортивних журналістів

Зима взяла верх, і саме в цей час, дивлячись на падаючий сніг, усе частіше згадуєш приємні, теплі та сонячні моменти. А які ж моменти на думці у республіканців? Звісно, ж фінал XVII Студреспубліки на тему «Програма модернізації України», в рамках якого проходив проект «Республікада». Отже, підсумки журналістської частини проекту.

«Республікада» — це спортивно-журналістський проект, покликаний не тільки підтримати активний відпочинок, а й допомогти розвити професійні навички у всіх бажаючих. У «Республікаді» неабияку увагу приділяють спорту та спортивній журналістиці. Які саме події проходили в журналістському напрямку та хто переміг у якій номінації — читайте тут.

Щодо самої спортивної журналістики в Україні, то на сьогодні вона знаходиться на межі краху. Все менше ефірного часу виділяють на змаганнях, зникають спортивні новини у цілих містах. Набридли популісти? Телебачення заповняють пропаганда, кров, скандали та політика, ми забуваємо про прекрасне!

Все змінювали конкретними прикладами учасники фіналу Студреспубліки-2015, які змагалися у журналістській частині «Республікади». Учасники проекту спробували себе в різних журналістських амплуа. Вони писали статті, фотографували, знімали відео, навіть коментували матчі та ще багато іншого. Для всіх бажаючих були проведені тренінги та майстер-класи з дисциплін: коментування, журналістика, стаття, зйомка та монтаж відео, інтерв’ю.

Завдяки долученню студентів, були висвітлені всі основні заходи фіналу Студреспубліки-2015, бо учасники «Республікади» не могли залишитись осторонь інших заходів мегаподії. Основну ж увагу, звичайно приділили змаганням із футболу, в учасників суб-фесту була можливість коментувати матчі та брати інтерв’ю у тих, хто особливо проявився під час гри, по завершенню змагань. У майбутньому учасники бажають самі долучитися до розвитку цього цікавого й оригінального проекту. Впевнені, його масштаби будуть лише збільшуватись.

 

 

 

 

 

 

У будь-яких змаганнях важливим етапом є нагородження. Журналісти цьогоріч теж  активно змагались. Серед усіх учасників перемогу у номінації «Відео» здобула Ганна Бальоха, за номінацією «Коментування» перше місце посів Сергій Навалкін, а перемогу в номінації «Стаття» здобула Ольга Ревзон.

Аналітика гри-2015