Site icon Студреспубліка

Як завжди на високому рівні – це Закарпатська Студреспубліка

Вимоги до оргпроектів (наукових розробок, бізнес- і соціальних ідей) на тему "Новий cтарт. Сценарії майбутнього"З 2 по 5 липня 2015р. на турбазі «Скалка» в с. Кам’яниця Закарпатської області пройшов регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка» — 4-денний мульти-фестиваль, окрема країна, що живе за своїми правилами, має свою територію, мера, магістрат, конституцію, суд, валюту тощо. А закарпатські суб-фести — чи не найяскравіші з усіх! [+ відео, аудіо].

Мульти-фестиваль був надзвичайно повчальним, інформативним, активним і дуже веселим. Тому для складення повної картинки про подію, ми розповідаємо про кожний день окремо. Читайте, робіть висновки, беріть участь у Студреспубліках, які ще попереду, а головне — у фіналі, долучайтеся до нашої діяльності.

День I

Усе почалося з заїзду (хоча насправді оргдіяльнісна гра на тему «Програма модернізації Закарпаття» почалася ще раніше в Ужгороді…). 2 липня уже з 8-ої години ранку ужнівська «Скалка» зустрічала все більше і більше молодих людей. Перейшовши міст, студенти одразу бачили обличчя найвідповідальніших особистостей Студреспубліки: охоронців і митників. Переконавшись, що ніхто нічого лишнього не намагається провести або ж навпаки — конфіскувавши всі заборонені речі, вони направляли студентів на реєстрацію, де ті й отримали свої паспорти і футболки з написом «Студреспубліка».

І ось, офіційне відкриття мульти-фестивалю. Спочатку студентів познайомили з організаторами, а потім команди продемонстрували своє представлення. Цьогоріч Студреспубліка прийняла 11 команд: «ОСС УЖНУ», «Ударна молодь», «Єдине студентство», «Закарпатська ліга КВН», «Після півночі», Not Bad, «Ударна молодь Хуст», «Радужний єнот», «Альбатрос» і дві команди «Чотких студентів».

Конкурсна програма першого дня почалася зі спортивних змагань. Далі була й «Пекельна кухня», де студенти готували «жірошкеньор», і «Мафія», в яку грали і протягом наступних 2-х днів, і ЗНО, яке успішно провів Федір Шандор. Уже вечері провели, певно, найбільш видовищний суб-фестиваль — конкурс талантів Студреспубліки. Команди співали, танцювали, малювали на сцені, виконували акробатичні трюки, читали вірші і навіть робили масаж. Родзинкою вечора став концерт Оркестру радості «Ватага». Цей гурт так зарядив студреспубліканців, що всім вистачило сил і на «Нічну тусу». До речі, «Ватага» записала нову пісню про Студреспубліку й урочисто презентувала її на сцені:

https://studrespublika.com/wp-content/uploads/2015/07/Оркестр-радості-Ватага-Студреспубліка-енергія-дружби-потужна.mp3?_=1

День II

Уже за давньою традицією 2-й день почався з руханки. Зарядка тільки додала сил учасникам на новий, ще більш насичений день.

Після рухливого ранку почався суд. Напередодні студенти писали заяви на інших людей або ж на дії, які виконували ці люди. На кожному засіданні головний прокурор із присяжними намагалися придумати веселе покарання правопорушникам. Цього дня студенти так само грали у футбол і волейбол, також проводився «Квест» і брейн-ринг, переможцями яких стали квнівці.

 

 

 

 

 

 

 

 

На вечірню програму залишили конкурс «Кращий студент», боді-арт, реп-батл «8-ма миля» та чемпіонат по тверку. До 2-ї ночі студенти «двіжували» на вечірці від «Чічаронез», далі ж усіх розважали діджеї Льолік і Банан.

День III

Цей день усі студенти обіцяли собі провести якомога весело і цікаво, бо ж він майже останній і, певно, найважливіший. Саме 4 липня відбулися дебати, участь в яких взяли дві партії, що мітили на місце у магістраті: «Блок Павла Величка» та «БАТОН». Молоді політики представили свої плани роботи протягом наступного року і намагалися бути якомога переконливішими. Модератором дебатів виступив давній республіканець, депутат Ужгородської міськради Ростислав Буланов. На ролі експертів були запрошені народний депутат України, друг Студреспубліки Валерій Пацкан, начальник управління молоді і спорту Закарпатської ОДА, республіканець Денис Ман і голова Закарпатської ліги КВН Сергій Денисенко.

 

 

 

 

 

 

 

А далі були справжні вибори з усіма атрибутами: виборча комісія, списки виборців, бюлетені, урна, спостерігачі. Голосування проводилось по новій для Закарпаття системі — за відкритими списками. Внаслідок волевиявлення всіх громадян і було обрано нового Студентського мера маленької країни: ним став Павло Величко.

Також було обрано Студентський магістрат у складі:

Увечері провели конкурси «Перша Леді» та «Містер Студреспубліки». Найвродливішою дівчиною визнали учасницю команди «Закарпатська ліга КВН» Діану Молнар, вона ж здобула титул «Леді фото», а містером став «альбатросівець» Василь Мотринець. У студреспубліканському КВНі позмагались дві команди — «Одуванчики» та «13 друзів Помпеля». Перемогли останні.

 

 

 

 

 

 

Кульмінацією вечора стала церемонія інавгурації нового Студентського мера та депутатів Студмагістрату. А далі «Нічна туса» тривала до самого ранку і завершилась о 8:25, встановивши новий рекорд Закарпатської Студреспубліки.

День IV

Останнього дня всі, зі смутком в очах, виїжджали, але обіцяли наступного року обов’язково повернутись.

 

 

 

 

 

 

 

Проте все ще не закінчилося, адже планується after party, де і буде визначено ще й команду-переможця Студреспубліки Закарпаття-2015. А визначатиметься це за кількістю грошей-«студіків», які заробляли всі команди за участь і перемогу у суб-фестах.

Таким був цьогорічний мульти-фестиваль. Не ідеальний, але веселий, емоційний і насичений подіями, як саме студентське життя. Усі залишилися задоволеними і не пожалкували, що ці чотири дні провели саме так.