Site icon Студреспубліка

Як пришвидшити прогрес за допомогою мистецтва?

Великі ідеї прогресу та справедливості живляться людською енергією, творчістю, мистецтвом. Повсякчас, а в часи суперкризи — поготів. Арт, прогресивні дизайн та мода — це і частина модернізації, і її драйвери. Для того, щоб розібратися у найважливіших питаннях людства і долі окремої людини, щоб уявити кращий, Інакший світ, щоб солідарно будувати його і творити синергію надзусиль — нам допоможуть «Татлін-фест» і «Екстер-фест» на фіналі Студреспубліки-2020. Гоу з нами!

22-25 серпня 2020р. у Скадовську, на самому узбережжі Чорного моря, відбудеться фінал XXII Студреспубліки* на тему «Надзусилля для прогресу та справедливості». Окрім оргдіяльнісної гри, в рамках моделювання життя в унікальній квазідержаві «Студентській республіці» на учасників/ць чекає багато творчих суб-фестів. Як стати учасником/цею та які завдання на вас очікуватимуть — деталі в анонсі.

Перетвори мистецтво в об’єктив, а як треба, то і скальпель! Щоби розглядати всі грані життя, щоби малювати або писати, наприклад, фарбою, просто придумувати й творити, мало просто наслідувати чи відображати те, що бачиш. Перш, необхідно розуміти ці речі, апелювати до складних змістів, а значить, перебувати в самій гущі — на фіналі Студреспубліки-2020 це означає бути в самому осередді оргдіяльнісної гри.

«Татлін-фест»

«Татлін-фест»суб-фестиваль імені великого українського художника, реформатора мистецтва Володимира Татліна; це подія творчості та натхнення, де креатор(к)и створюватимуть арт прямо на фіналі Студреспубліки. 

Художнє бачення прогресивного майбутнього, творчий підхід у кожному русі та думці — саме так творили Малевич і Татлін, так творимо ми. Стверджуємо: будь-що може бути предметом, суб’єктом й об’єктом мистецтва!

Конкурс має 2 номінації по тематиці «Надзусилля для прогресу та справедливості»:
I номінація — художнє відображення змістовних подій, які відбуватимуться на фіналі ХХІI Студреспубліки (своєрідний пленер);

II номінація — графіті.

«Екстер-фест»

Суб-фестиваль на фіналі Студреспубліки імені відомої на весь світ української дизайнерки Олександри Екстер — це платформа для створення нового прогресивного дизайну та моди. Поспішай реєструватися!

«Екстер-фест» тематизується по лінії «Надзусилля для прогресу та справедливості» і має 2 складові: 1) дизайн одягу та 2) дизайн території, простору, середовища Студреспубліки.

Долучайтеся до «Татлін-фесту» й «Екстер-фесту». Проходьте обов’язкову онлайнреєстрацію і гоу сміливо змінювати світ з нами!

* Під час проведення активностей вимагається дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Деталі – у кураторки «Татлін-фесту» й «Екстер-фесту» Юлії Чічікалової, 096 543 39 04.

Як проходив «Татлін-фест» на фіналі Студреспубліки-2019
Як проходив «Екстер-фест» на фіналі Студреспубліки-2019