Site icon Студреспубліка

Сумська Студреспубліка – обрані достойні

З 15 по 17 червня 2018р. у дитячому таборі «Ровесник» відбувся Сумський регіональний етап ХХ ювілейної Міжнародної програми «Студентська республіка-2018». Тема цього року: «Як досягти прогресу та миру на Сумщині» мотивувала сумчан змагатися не просто за якусь там перемогу, а за те, хто план достойного майбутнього регіону. Студентською меркою Сумщини у запеклій конкуренції була обрана студентка СумДПУ ім А.С.Макаренка Влада Репецька [+ відео].

Понад 300 студентів із Сум та області, загалом 5 команд протягом 3-х діб працювали і проводили дозвілля, проявляли свою зібраність та жагу до перемоги, розкривали власні здібності і нові їх грані. Як все відбувалося — читайте в офіційному постматеріалі з Сумської Студреспубліки-2018.

Розпочалась подія з урочистого відкриття, під час якого виступив координатор Сумської Студреспубліки-2018 Юрій Обод. У своїй промові він наголосив, що рушійною силою на Сумщині повинна стати саме молодь. Представни(ці)ки навчальних закладів облаштували наметове містечко: найкращим, за оцінками журі, було у команди студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

 

 

 

 

 

 

Проводились семінари і тренінги. Спікер(к)ами вистуипили Олександр Гоман — активіст, координатор руху «Обирай життя, а не наркотики і алкоголь», Олексій Назаренко — голова ГО «Освітній клуб», Наталя Дуравкіна — доцентка, викладачка, політологиня. Першого дня студенти також змагалися у «Дебатах», грали у футбол. Ізюминкою стала «Нічна туса»: 109 кіловат звуку, найкращі діджеї, запальна молодь.

Другий день розпочався з зарядки, проте студенство вже з глубокої ночі готувались до виборів в Студентський магістрат, до складу якого увійшли: 

Студентською меркою Сумщини з великим відривом, але в напруженій конкурентній боротьбі, на виборах стала студентка Сумського державного педагогічного університету А.С.Макаренка Влада Репецька.

 

 

 

 

 

І традиційно ввечері всіх своє красою, активністю та кмітливістю радували учасниці Конкурсу краси особистості «Перша Леді». Постановницею конкурсу була легендарна хореографка Сумщини Ірина Восьмерик, серед членів/кинь журі відомі на всю Україну сумські митці: Сергій Великодній – хореограф-постановник Сумського академічного театру ім М.С.Щепкіна, Оленак Кукса — КМС із художньої гімнастики та фітнес-тренерка, Тіна Каменєва — візажистка, переможниця всеукраїнських та європейських конкурсів, Світлана Молобог — танцівниця, переможниця різноманітних світових змагань, учасниця телевізійних проектів. У підсумку дивовижних змагань «Першою Леді Сумщини-2018» стала студентка Сумського державного університету Софія Погоріла.

 

 

 

 

Вітаємо переможців/ниць і вже збираємо команду на ХХ ювілейний фінал Студреспубліки-2018 на морі, аби достойно представити рідний регіон і в родині всіх регіонів України шукати прогресивну та мирну альтернативу глухому куту, в який привели Україну.