Site icon Студреспубліка

Студреспубліканське літо прийшло до Дніпра

Три шалених дні чекали на студентів Фото з організаторкоюДніпропетровської області наприкінці першого місяця літа, адже саме з 24 по 26 червня 2016р. пройшов довгоочікуваний Дніпровський регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка». ОДГ, діди, Боллівуд, баланс-борди, перегони на колісницях — це все було, а насправді набагато більше різноманітних приколів і подій [+ відео].
                                          
Разом з першими променями сонця на території Монастирського острову, що вже давно став для «Студреспубліки. Dnepr Style» історичним місцем, з’явилися й перші команди. Цьогорічний мульти-фестиваль зібрав 14 команд, у складі яких було заявлено 450 учасників із Дніпра, Кривого Рогу та Кам’янського (Дніпродзержинська). Що ж вони робили на острові та що позитивного запропонували до програми модернізації Дніпра — дізнавайтеся прямо зараз.

 

 

 

 

 

В особливому порядку змагалися 2 унікальні команди — команда «Діди», що має у складі мамонтів студреспубліканського руху та команда друзів HomerSoftWareHouse, яка влилася до кола студреспубліканців із перших годин мульти-фестивалю. Додамо, що в гості до нас приїхали студреспубліканці з Запоріжжя, Чернівців, Києва. Тому було в нас гаряче та круто.

 

 

 

 

 

 

 

У 2016р. Студреспубліка Дніпропетровської області запам’яталась яскравими виступами, креативними ідеями та проектами. Традиційно команди вражали своїми незвичними тематиками та костюмами («Дісней.18+», «Ковбої», «Супермени», «Боги», «90-ті», СТО «Метал», «Феї», «Весілля», «Боллівуд» та інші), театралізованими виставами у таборах, якістю продукції та послуг на «Ярмарку», незабутніми творчими виступами на «Конкурсі талантів».

 

 

 

 

 

Другий день перейняв шалену енергію Студреспубліки та розпалив боротьбу команд у спортивних конкурсах. Футбол, волейбол, армрестлінг, популярні перегони «Колісниці» пройшли на ура з шаленою підтримкою вболівальників.

Третій день був кульмінаційний для оргдіяльнісної гри, тема якої: «Позитивні сценарії модернізації Дніпра: роль громад і молоді». Було сформовано 2 коаліції, що розпочали запеклу боротьбу за владу. Невпинні дебати, агітація серед учасників, реклама та публікації у газеті мульти-фестивалю — в арсеналі кандидатів були всі засоби політичної агітації. Після голосування перемогу виборов кандидат від «Коаліції студентів Дніпра», студент Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Давид Габшидзе.

Тим часом у загальному заліку теж йшли баталії не на жарт, боротьба за першу трійку місць була запеклою. У результаті вже в четвертий раз поспіль перемогу здобула наполеглива й досвідчена команда Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара під керівництвом капітана Олега Балабанова. На другому місці — володарі Індії — Дніпропетровська державна медична академія, а ось третє місце розділили між собою — феї з Українського державного хіміко-технологічного університету та друзі з Криворізького державного педагогічного університету.

Депутатами Студентського магістрату Дніпропетровщини стали:

Впродовж 3-х днів на всіх учасників окрім насиченої ОДГ та суб-фестивальної частини чекала безліч цікавих активностей і майстер-класів: слек-лайн і баланс-борди, фрісбі, запальні танці, емоційні тренінги з ораторського мистецтва, спілкування з громадськими діячами міста.

Маленьке незабутнє життя під назвою «Студреспубліка. Dnepr Style-2016» стало реальністю. Драйвово, розумно, круто! Чекаємо на всеукраїнський фінал на узбережжі моря.

Величезну підтримку «Студентській республіці» у Дніпрі надали партнери та друзі мульти-фестивалю. Похрустіти студенти могли смачними сухариками та грінками від Flint, Chipsters і Grenki, корисні й освіжаючі напої подарували Bon Boisson. Нагадаємо, що Дніпропетровському регіону можуть заздрити інші області, тому що підтримку молодіжних проектів надають Департамент гуманітарної політики міськради й управління молоді та спорту Дніпропетровської ОДА. Тісна співпраця з молодіжними об’єднаннями дає можливість знайти себе у цьому великому світі, тому дякуємо друзям з Hillel, Молодіжного центру Дніпропетровщини, Дніпропетровської молодіжної ради, котрі допомагають студентам розкриватися на 100%.