Site icon Студреспубліка

Одна людина нічого не зробить – потрібен цілий суб’єкт модернізації! (оновлено)

Тут збуваються заповітні мрії!
Тут починається завтрашній день!

Часто люди кажуть, що «хтось» прийде й наведе порядок, маючи на увазі якусь персону. А всі ж реально хочуть порядку. Хто не хоче? А хіба одна людина зможе це? Може, треба робити по-іншому – формувати справжній суб’єкт модернізації, який би зміг (не плутати з ситуативною групою)? Саме тому, з 1 по 4 серпня 2019р. на БВ «Буланово» пройде Полтавський обласний етап ХХI Міжнародної програми «Студентська республіка-2019» на тему: «Суб’єкт модернізації Полтавщини – відповідальність Покоління» [+ відео]

Якою повинна бути та команда, що переверне ситуацію й реалізує крутий прогресивний проект модернізації? Хто ж вони ті, кого об’єднує не просто дружба, а одна велика задача – зробити з України передову, сучасну державу з високим рівнем життя, а Полтавщину – потужним регіоном, де хотілося б проживати людям, а також коли і де проходитиме найочікуваніша регіональна подія року – читайте далі.

В Україні зареєстровано більше 300 партій – а толку? Стратегуванням майбутнього й партійним командоутворенням майже ніхто не займається, тому й розсипаються фракції у радах, тому відповідальним порядком денним і не пахне. Жодна коаліція не є продуктивною, бо направлена на освоєння бюджетів. Громадські організації використовують, здебільшого, для приходу до влади. А може всі вони щось не те роблять? 

1-4 серпня БВ «Буланово» (с. Буланове, Полтавський р-н) за підтримки Виконавчого комітету Полтавської міськради та Полтавської облдержадміністрації пройде Полтавська Студреспубліка. За цей 21 рік Студреспубліка з 3-денного студентського демократичного навчального табору, який проходив раз на рік, виросла до потужного громадського руху, який об’єднує молодь, більш досвідчених учасників/ць активу, інтелектуалів/ок, експертів/ок та має на меті виховувати цілі покоління свідомих лідерів/ок для України як повністю незалежної держави, здатних вільно мислити й вести Україну до топ-20 найрозвинутіших країн світу.

Пошуки шляхів виходу з кризи, яка охопила Україну, а з нею й усі регіони, включаючи Полтавщину, насамперед, через механізми розвитку освіти, громадянського просвітництва, залучення громадян до державотворчих процесів, безпосередню співучасть у місцевому врядуванні – це те, що сьогодні потрібне всім нам. 

Цього року кілька сотень учасників/ць із усіх куточків Полтавського регіону зведуть наметове містечко поблизу Полтави, де протягом 3-х повних діб через реалізацію безлічі активностей й змістовну дискусію розкриватимуть тему: «Суб’єкт модернізації Полтавщини – відповідальність Покоління» – формат оргдіяльнісної гри (ОДГ). Це особлива гра розуму, волі й навичок, де кожен/на учасник/ця може проявити неочікувані здібності, запропонувати унікальне бачення вирішення будь-якої проблеми, почути критику, зробити потрібні висновки й поправки, а найголовніше — помилитися, виправитися і стати кращим, навчитися рефлексії.

 

 

 

 

 

Ключовою точкою проекту будуть вибори Студентського мера/ки та депутатів/ок Студентського магістрату, що базуватимуться на реальних програмах розвитку. Перемож(ни)ці виборів пройдуть стажування в органах державної влади і місцевого самоврядування, прогресивних політичних партіях і громадських організаціях.

Окрім змістовних факультативів (лекцій тощо), публічних дискусій, відбудеться ряд суб-фестивалів, а саме: Конкурс краси особистості «Перша Леді», Music LIVE AwardsІнтелектуальні ігри «Що? Де? Коли? по-республіканськи», літературний фест «Леся-фест», хай-тек фест «Робо-фест», Кубок КВН, спортивно-журналістський проект «Республікада», фест живопису «Татлін-фест», дизайнерський фест «Екстер-фест», «Квест-фест»«Дебати», інтелектуально-психологічна гра «Студентська Мафія»Фестиваль аматорського відео, Фото-конкурс «Спалах емоцій»Містер Студреспубліки, «Нічна туса»«Денна туса», фест «Добрі люде», перегляд фільмів під відкритим небом, змагання зі спортивної риболовлі, різноманітні флешмоби, настільні ігри й ін.

Студреспубліка – це відкритий майданчик для діалогу, глибокої дискусії та надзвичайно цікавих активностей. Це українське ноу-хау – простір волі, сонячного настрою та дороговказ у майбутнє!

До спільної реалізації програми запрошуються: студент(к)и, молодь, громадські організації, клуби за інтересами, творчі спілки, волонтер(к)и, органи влади, установи й організації, чия діяльність важлива для теми формування майбутнього регіону.

Студреспубліка відкрита до співпраці зі спонсорами і забезпечує широкий спектр можливостей взаємодії (менеджер відповідного напрямку Ігор Журбенко, 099 174 22 34, FB).

Любо запрошуємо до участі учасників/ць «Студентської республіки» за всі роки

Якщо ти бачиш себе в креативній і сміливій команді модернізаторів/ок-рятівників/ць країни, розпочни свій великий шлях із регіональної Студреспубліки-2019. Для цього не провтикай і пройди просту онлайн-реєстрацію:

Правила участі
Умови участі

За довідками звертатися: менеджерка проекту Юлія Щербакова, 066 128 66 02, sr_poltava@ukr.netFB.

Ми віримо в модернізовану Україну й достойне місце в ній для Полтавщини, ми живемо та працюємо заради цього! До зустрічі на XXI Полтавській Студреспубліці-2019!