Site icon Студреспубліка

20 років для Полтавщини: прогрес і мир — в ім’я майбутнього!

Тут збуваються заповітні мрії!
Тут починається завтрашній день!

Пройшло 20 років із моменту організації у Полтаві першого наметового містечка під назвою «Студентська республіка». І сьогодні ми підводимо підсумки великої дати – 20-річчя наймасовішого і найстаршого молодіжного громадського, часів незалежності, майданчика розвитку! [+ відео]

Про те, де і коли відбудеться найочікуваніша регіональна подія року, про головний смисловий посил на Полтавщині й новинки у програмі, а також те, чим особлива ХХ Полтавська Студреспубліка – читайте далі.

З 28 червня по 1 липня 2018р. на БВ «Динамо» (с. Сем`янівка (Кротенки) Полтавський р-н) за підтримки Полтавської облдержадміністрації та Виконавчого комітету Полтавської міської ради пройде Полтавський обласний етап ХХ ювілейної Міжнародної програми «Студентська республіка-2018».

За ці 20 років Студреспубліка з 3-денного студентського демократичного навчального табору, який проходив раз на рік, виросла до потужного громадянського руху, який об`єднує молодь, більш досвідчених учасників активу, інтелектуалів й експертів та має на меті виховувати цілі покоління свідомих лідерів для України як повністю незалежної держави, здатних вільно мислити й вести Україну до топ-20 найрозвинутіших країн у світі. Тому проект проходить під загальним гаслом «20 років для Полтавщини — Покоління Республіки!».

Пошуки шляхів виходу з кризи, яка охопила Україну, а з нею й усі регіони, включаючи Полтавщину, насамперед, через механізми розвитку освіти, громадянського просвітництва, залучення громадян до державотворчих процесів, безпосередня співучасть у місцевому врядуванні – це те, що сьогодні потрібне всім нам.

 

 

 

 

 

Цього року понад 300 учасників/ць із усіх куточків Полтавського регіону зведуть наметове містечко поблизу Полтави, де протягом 3-х повних діб за участі провідних інтелектуалів працюватимуть над тим: «Як досягти прогресу і миру на Полтавщині?» у форматі оргдіяльнісної гри (ОДГ). Це особлива гра розуму, волі й навичок, де кожен учасник може проявити неочікувані здібності, запропонувати унікальне бачення вирішення будь-якої проблеми, почути критику, зробити потрібні висновки й поправки, а найголовніше — помилитися, виправитися і стати кращим, навчитися рефлексії.

Ключовою точкою проекту будуть вибори Студентського мера та депутатів/ок Студентського магістрату, що базуватимуться на реальних програмах розвитку. Перемож(ни)ці виборів пройдуть стажування в органах державної влади і місцевого самоврядування, прогресивних політичних партіях і громадських організаціях.

Окрім змістовних факультативів (лекцій тощо), публічних дискусій, відбудеться ряд суб-фестивалів, а саме: Конкурс краси особистості «Перша Леді», Music LIVE Awards, Інтелектуальні ігри «Що? Де? Коли? по-республіканськи», Кубок КВН, спортивно-журналістський проект «Республікада», «Квест-фест», «Дебати», інтелектуально-психологічна гра «Студентська Мафія», Фестиваль аматорського відео, Фото-конкурс «Спалах емоцій», Містер Студреспубліки, «Нічна туса», «Денна туса», перегляд фільмів під відкритим небом, змагання зі спортивної риболовлі, різноманітні флешмоби й ін.

Уперше на Студреспубліці працюватимуть 3 нові локації, які відображають напрямки розвитку Полтави й регіону з попередніх проектів Студреспубліки. На локації прогресу учасники/ці будуть взаємодіяти навколо проблематики полтавських інженерних розробок й інновацій, цікавих видів ділової активності (це напрямок «нова індустріалізація»). Літературно-мистецька локація об’єднає як молодих, так і досвідчених, іменитих художників/ць, літераторів/ок і публіцистів/ок, майстрів/инь театрального мистецтва й кіно на виставках і презентаціях, на виступах і в декламуванні віршів і мистецьких діалогах. Ще одна локація присвячена гастрономічним надбанням регіону, просуванню полтавського продукту. Заплановані майстер-класи по приготуванню фірмових полтавських страв, дегустації продуктів місцевих виробників і різноманітні змагання — це напрямок туризму.

 

 

 

 

 

Студреспубліка – це відкритий майданчик для діалогу, глибокої дискусії та надзвичайно цікавих активностей. Це українське ноу-хау – простір волі, сонячного настрою та дороговказ у майбутнє!

До спільної реалізації програми запрошуються студенти/ки, молодь, громадські організації, клуби за інтересами, творчі спілки, волонтерів/ок, органи влади, установи й організації, чия діяльність важлива для теми формування майбутнього регіону.

Студреспубліка відкрита до співпраці зі спонсорами і забезпечує широкий спектр можливостей взаємодії (менеджер відповідного напрямку Ігор Журбенко, 099 174 22 34, FB).

Любо запрошуємо до участі учасників/ць «Студентської республіки» за всі 20 років! А 30 червня — у 3-й день проведення регіональної Студреспубліки для випускників передбачена спеціальна програма дискусій, майстер-класів, виставок/презентацій на суспільну, бізнесову, наукову, мистецьку, дозвіллєву та спортивну тематики.

Якщо ти бачиш себе в креативній і сміливій команді модернізаторів-рятівників країни, розпочни свій великий шлях із регіональної Студреспубліки-2018. Для цього не провтикай і пройди просту онлайн-реєстрацію:

Правила участі
Умови участі

За довідками звертатися: менеджерка проекту Наталія Ковалевська, 095 908 72 12, sr_poltava@ukr.net, FB.

Ми віримо в модернізовану Україну й достойне місце в ній для Полтавщини, ми живемо та працюємо заради цього! До зустрічі на XX ювілейній Полтавській Студреспубліці-2018!