Site icon Студреспубліка

Корабельний край, працюємо для тебе!

На території курорту Коблево, в СОТ «Корабел», пройшов Миколаївський обласний етап ХХІІІ Міжнародної програми «Студентська республіка» на тему «Інакша Миколаївщина — для Нової України». Обрано нову Студентську мерку та депутаток Студентського магістрату, які налаштовані вдихнути нове життя у молодіжну політику Миколаївщини.

Активна молодь поринула у хвилю нових вражень, адже під час Миколаївської Студреспубліки-2021* на неї чекала ОДГ-подібна гра і факультативи, а також, звісно, суб-фестивалі. Як все було — нижче.

Відкриття мульти-фестивалю (проходив 14–16 серпня 2021р.) розпочалося з вітального слова одного з лідерів Миколаївської Студреспубліки Максима Караулова. Далі відбулося представлення проєкту, який стосується екології Миколаєва, від доцента кафедри економіки та підприємництва Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, громадського діяча Віктора Погромського.

Учасники/ці демонстрували креативні підходи, ділилися планами щодо розвитку Миколаєва й області, власною роллю у розбудові Інакшої України. У рамках ОДГ-подібної гри, тема якої «Інакша Миколаївщина — для Нової України», сформувалися 2 партії: «Союз анархістів-капіталістів» і «Зелені неоліберали», які намагалися деконструювати масштабні проблеми Корабельного краю і шукали шляхи їх вирішення.

За підсумками ігрової виборчої кампанії Студентською меркою Миколаївщини стала Єлизавета Кульчинська, студентка Чорноморського національного університету ім. Петра Могили. Депутатками Студентського магістрату Миколаївщини були обрані:

Щодо участі в суб-фестивалях, то учасники/ці набиралися енергії в «Квест-фестивалі», «Республіканській Мафії» та Настільних іграх.

Вітаємо наших переможниць! Студентська влада Миколаївщини вже готова робити Місто корабелів і весь Корабельний край комфортними для молоді!

Дуже вдячні всім, хто волонтерив і допомагав заради нашої Спільної Справи, бо ця Миколаївська Студреспубліка була особливо відповідальною, адже готувалася і проводилася вперше за останні роки без знаної громадської діячки, екслідерки Миколаївської Студреспубліки Вікторії Романенко, яка багато зробила для республіканського розвитку… проте, на жаль, її вже більше з нами немає.

Миколаівська Студреспубліка відбувалася за підтримки управління молодіжної політики Миколаївської міськради та Національного університету кораблебудування ім. адм. Макарова, а весь Літній цикл Студреспубліки-2021 — за оргпідтримки Міністерства освіти і науки України. Окремі подяки Олександру Рябенку, Михайлу Михайлову та Віталію Васильєву.

* Під час проведення події дотримувалися адекватних і повністю законних карантинних приписів