Site icon Студреспубліка

Студреспубліка на шляху модернізації та миру: 20 років для Києва

14-15 липня 2018р. на території урочища Десенка (Чорторий) прошла ХХ ювілейна Київська Студреспубліка, де найактивніша молодь столиці з топових університетів працювала над ключовою темою майбутнього: «Як досягти прогресу і миру в Києві й Україні». У підсумку було обрано нову студентську владу, яка повинна реалізувати напрацьовані ідеї протягом найближчого року [+ відео].

Насичено інтелектуально, спортивно та розважально, саме так пройшла ХХ Київська Студреспубліка. Тут кожен міг донести свою позицію щодо розвитку столиці України, подискутувати з відомими експерт(к)ами і, звісно ж, драйвово відірватися. Як усе відгомоніло – далі.

Цьогорічна Київська Студреспубліка зібрала близько сотні активістів/ок. Одразу після відкриття студент(к)и занурились у роботу над майбутнім Києва й України, працювали над темою: «Як досягти прогресу і миру в Києві й Україні».

Робота була запеклою, від пленуму до пленуму 4 групи презентували свої доповіді, давали відповіді на складні питання розвитку Києва, його спеціалізації, різних аспектів «нової індустріалізації» міста. Позиції бомбардувались величезною кількістю запитань і гострою критикою експертів/ок. Головними проблемами, що виділяли учасники/ці були корупція, застаріла інфраструктура та недостатність фінансування регіонального розвитку. При цьому історик і політолог Денис Пілаш зауважив, що при збереженні даного курсу розвитку країни, нам загрожує перспектива опинитись на узбіччі науково-технічного та соціального прогресу людства.

 

 

 

 

 

Усі бажаючі могли отримати унікальні знання та навички, завітавши на факультативний майданчик, де, наприклад, знаменитий поет, професор культурології Євгенія Більченко під час доповіді на тему: «Україна: ілюзія вибору між лібералізмом і націоналізмом (за матеріалами доповіді в Домі конгресу Чехії)» розповідала про передові філософські концепції та боротьбу ідеологій.

 

 

 

 

 

Бажаючі відпочити активно грали у волейбол або брали участь у майстер-класах, приміром, із фаєршоу, коли можна було опанувати унікальні навички володіння вогнем. Фоново, для кращої роботи та насолодження природою і людьми, лунали сети від DJ Tonka. Увечері на центральній сцені для республіканців в рамках Music Live Awards молодь «качали» столичні гурти: «Горе от Ума», «Ведмідь і Вухо», «Булочный Цех». Між виступами від Київського театру вогню Ortus всю Студреспубліку запалило унікальне світлове шоу в стилі кіберпанку.

Республіканці ніколи не втомлюються, тому вечір продовжився майже до самого ранку музичним опенейром «Нічна туса». Для бажаючих розім’яти свої м’язи в рамках «Республікади» пройшов турнір із регбі, де студент(к)и та досвідчені гравці грали пліч-о-пліч. А для бажаючих «прокачати» свої соціальні навички та мізки усі бажаючі змагалися у «Студентську Мафію».

Кульмінацією всієї Київської Студреспубліки стало обрання Студентського мера і Студентського магістрату Києва. Студентським мером столиці було обрано Дмитра Шаповала, студента Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Депутат(к)ами Студентського магістрату Києва-2018/2019 стали:

 

 

 

 

 

 

 

Попереду багато цікавої роботи, тому слідкуйте за новинами та новобраною студвладою, адже вже 24-27 серпня вони представлятимуть столицю на фіналі XX ювілейною Студреспубліки. Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до нашої делегації!


Партнери: ГО «Україна. Воля. Життя», ППОС НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського, «Бізнес-конструктор», СП «Колізей» НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського, Київський театр вогню Ortus, студія звукозапису Вареники-Крученики records/WAR CRUTCH RECORDS, ‘Baker Street 221b‘ Mafia Club.