Site icon Студреспубліка

V Полтавська «Зимова Студреспубліка» відбулася!

9EY4eg-c76o5-7 лютого 2016р. відбулася V Полтавська регіональна «Зимова Студреспубліка»  на тему «Освіта й громадянське просвітництво – пріоритетні зони модернізації Полтави й України». Перемогу в ній здобула студентка Полтавського національного педагогічного університету Вікторія Рєпка.

Полтавська ЗиСР уже стала головною інтелектуальною зимовою подією Полтавщини. Щороку в епіцентрі найактуальніші проблемні питання, відповідей на які не має ніхто в регіоні. Спектр учасників постійно розширюється, «Зимова Студреспубліка» стала по-справжньому суб’єктною. Як вона пройшла цього разу, що саме вдалося напрацювати та хто ж здобув перемогу — далі.

Одним із головних проблемних завдань оргдіяльнісної гри було питання «Чи можна за допомогою освіти й громадянського просвітництва модернізувати Полтаву і чи це дало б можливості для модернізації країни?» Тема надзвичайно складна, придумано ряд гарних проектів, але далі для їх реалізації учасникам рухатись було важко. Тому, й відповідь така: наразі неможна, але взагалі при постійних і надважких зусиллях досягнути таких необхідних модернізаційних змін і в регіоні, і в Україні можливо.

 

 

 

 

 

 

У грі негативним було те, що абсолютна більшість учасників впевнена, що пропаганда якихось «нормальний» речей — добра справа, і їх не цікавило те, що це нахабне нав’язування чиїхось думок людям. Але у грі вдалося вирівняти погляди і довести, що будь-яка пропаганда — це погано, що одним із антонімів слова «пропаганда» є «правда». Громадянське просвітництво було представлене одним із рушіїв розбудови громадянського суспільства. Бо це є річ практична, а не емоційна як то, наприклад, майдани.

Перемогу в Полтавській ЗиСР-V здобула студентка Полтавського національного педагогічного університету Вікторія Рєпка. Її команда презентувала освітній проект для тих, хто навчає. Також переможними стали місцева програма для сімей і дитячих садків; проект кардинального підвищення кваліфікації трудящих у Полтаві; міський проект громадянського просвітництва й будівництво дитячого центру, авторами їх були Анна Соколова, Станіслав Беньковський, Владлена Перепелиця та Денис Губський.

Крім ажіотажу серед учасників, було й багато експертів і гостей: лідер республіканців Павло Вікнянський, політолог, політичний філософ Андрій Окара, психолог і священик о. Антоній Рудий, експерт із сімейних цінностей Олександр Сазонов, заступник голови депутатської комісії з освіти й молоді в Полтавській міськраді Олександр Глазов, заступник голови Хорольської райради Роман Гловацький, директор ТОВ «Буд-Буд» Сергій Корнієнко й доцент кафедри економіки Полтавської державної аграрної академії Олександр Калініченко.

 

 

 

 

 

«Зимова Студреспубліка» щороку набирає більшої популярності. Дякуємо обласній владі й управлінню молоді м. Полтава, особливо людям, які взяли участь у Полтавській «Зимовій Студреспубліці». Це голова облради Олександр Біленький і заступниці начальників управління молоді та департаменту освіти і науки ОДА Наталія Шкоденко й Галина Гажієнко відповідно.

Полтавська Студреспубліка продовжуватиме й надалі працювати над питанням модернізації та розвитку рідного регіону. Ми сприятимемо втіленню в життя придуманих проектів під час ЗиСР-VІІІ у Карпатах і V Полтавської регіональної «Зимової Студреспубліки».