Site icon Студреспубліка

Уряд чи опозиція – хто кого?

Tar_PH-0659-1У рамках наймасштабнішої події року – фіналу XIX Студреспубліки під Очаковом (тема якої: «Освіта – ключовий напрямок нової індустріалізації України») пройшов суб-фестиваль «Дебати». Учасники всеукраїнського турніру показали достойну сутичку Уряду й Опозиції і вміння перемагати за допомогою сильніших аргументів, а не банального популізму.

Як усе проходило і хто переміг на турнірі – читайте далі.

Раунди проходили за Британським форматом Парламентських дебатів, де беруть участь 4 команди по 2 людині у кожній. Дві команди — відстоюють лінію Уряду та намагаються провести власний законопроект (тему) за допомогою аргументації за дану позицію, а дві інші команди — виконують функцію Опозиції, їх основне завдання – конструктивно критикувати позицію уряду та будувати власні аргументи проти цього законопроекту (теми).

 

 

 

 

 

Після відбіркових раундів, у яких взяли участь команди практично з усіх куточків України у фінал турніру, що проходив 26 серпня 2017р. потрапили кращі з кращих дебатерів Студреспубліки-2017. Суддівська колегія у складі куратора суб-фесту Максима Красікова і досвідченої учасниці та судді Парламентських дебатів, Студентської мерки Київської області Тетяни Лаговської, підготували для фіналістів цікаву тему, звісно, у рамках великої теми всієї Студреспубліки-2017: «У 2025р. компанія Space X та її засновник і директор Ілон Маск збираються доставити перших людей на Марс з ціллю побудови першої в історії земної колонії на іншій планеті. Ця палата зобов’яже Ілона Маска передати контрольний пакет акцій компанії Space X державі у разі успішності цієї місії».

Фінал турніру відбувся яскравим і насиченим, кожна палата показала значні знання по даній темі, її позиції були доволі сильними, і суддям довелося довго радитись з приводу визначення команди-переможниці. За результатами підсумкового раунду нею стала команда «Чебурулху» у складі Іллі Ковтонюка та Святослава Смика, а кубок заслужено їде на Волинь.

Тож, чекаємо на регіональних і фінальній ювілейній XX Студреспубліці та суб-фесті «Дебати» наступного року.