Site icon Студреспубліка

Тернопільщина готова до відповідальних перемог

Тернопільський обласний етап Міжнародної програми «Студентська республіка» відбувся на тему «Суб’єкт модернізації Тернопільщини відповідальність Покоління». Тема є надактуальною, бо у часи невігластва, коли ледь не кожен думає, що він «самий розумний», а всі навколо – несповна розуму та «зрадники», саме тоді й розпочинається усвідомлення справжньої цінності освіти як фундаменту розвитку особистості, суспільства загалом та відповідальності, яка проноситься через покоління [+ відео].

Головним завданням було написання позитивної програми розвитку активного студентського руху Тернопільщини, обрання нового Студмагістрату і Студмера/ки. Учасники/ці моделювали та розробляли сценарії розвитку студентського самоврядування у своїх вишах. Під час роботи студент(к)и поділились на декілька таборів, які пізніше перетворилися у студентські партії. Деталі про цьогорічні Тернопільські Студреспубліку та конкурс краси «Перша Леді» – нижче.

У море позитиву, інтелектуальної роботи, спілкування й активного проведення часу 28-30 червня 2019р. поринули молоді, завзяті й небайдужі до долі свого регіону учасники/ці Тернопільської Студреспубліки-2019. Вони протягом 3-х днів моделювали сценарії розвитку регіону, шляхом участі в оргдіяльнісній грі. Новинкою цього року стало активне використання нових технологій під час роботи, створення груп у Viber, активне залучення до ОДГ навіть тих гравців/чинь, які фізично не могли бути присутніми.  

Депутат(к)ами Студентського магістрату Тернопільщини-2019/2020 обрано найкращих, котрі й будуть готувати команду, яка гідно має репрезентувати наш регіон на фіналі ХХI Студреспубліки до Дня незалежності, 23-26 серпня, на самому березі Чорного моря. До речі, долучайтеся, реєструйтеся:

Також нова Студвлада впродовж року активно втілюватиме свою виборчу програму на теренах Тернопільщини. Депутат(к)ами Студентського магістрату стали:

Обрано й нового Студентського мера Тернопільщини, ним став Андрій Крупа – студент Тернопільського національного економічного університету.

В якості експертів ОДГ було запрошено: першого Студентського мера Тернопільщини-1999/2000 Сергія Юзика, який сьогодні є працівником Пластового центру Тернополя; першого голову оргкомітету з проведення Студреспубліки-1999/2000 Богдана Рокочого, він є директором Тернопільського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; начальника відділу сім’ї та молоді Тернопільської міської ради в 1999р. Олександра Романцова; керівника ігрової частини Студреспубліки-1999/2000 Віктора Уніята, зараз є головним редактором обласної газети «Свобода», голову Тернопільської молодіжної організації НДЛМ у 1999р. Андрія Зозулю, який сьогодні є успішним підприємцем.

 

 

 

 

 

 

 

 

15 липня в продовження регіональної Студреспубліки-2019 відбувся конкурс краси особистості «Перша Леді-2019». У боротьбі за титул найкрасивішої перемогла Еріка Гевко, студентка Тернопільського національного економічного університету. «Перша Леді» відрізняється від інших конкурсів краси тим, що обов’язковою умовою є власний благодійний проект кожної учасниці. Переможниця проведе благодійну акцію в реабілітаційних центрах у рідному м. Чорткові для дітей з обмеженими можливостями. «Основним завданням мого благодійного проекту – привернути увагу держави та суспільства на дітей з інвалідністю, довести, що вони такі самі люди, як і ми», – розповідає Еріка Гевко.

 

 

 

 

 

 

 

 

Студреспубліка об’єднала студентів/ок із різних навчальних закладів, надала кожному/ій нові знайомства, емоції та враження. Тернопільська делегація готова йти вперед, готова до фіналу Студреспубліки, готова до серйозних завдань і відповідальних перемог.