Site icon Студреспубліка

Свято, яке ніколи не закінчується!

31 травня – 1 червня у Рівному відкрилася «Студентська республіка». Місцем цього дійства став парк, що біля Палацу дітей та молоді.

Організатори заздалегідь підготувались до цього святи, це і кількамісячна підготовка, і спільне розвязання проблем, одним словом – справилися.

Проведення вузівських етапів Студреспубліки залучило набагато більше людей ніж того року. З десятої ранку, до нас направлялись кучки студентів, з рюкзаками, палатками, що обіцяло нам цікавої гри.

Після реєстрації, нас урочисто привітав начальник міського управління у справах сім’ї та молоді. Гра розпочалась. Команди отримали офіційні правила, оргкомітет представив міністерства. Для початку суддя Судреспубліки заявив, що діючий мер – Назарій Лебедюк, звинувачується в розкраданні державних коштів і зловживанні своїм службовим становищем і заарештовується. Вузівськи команди продумували свою стратегію, паралельно проходили семінари та тренінг, а також гра «Квест».

Ближче до вечора розпочався конкурс краси «Перша Леді». В ньому взяли участь сім конкурсанток із вузів міста. Між номерами були інші номери – виступи зразкового ансамблю сучасного танцю «Діалог», пісенні номери реп-рок-гуртів, виконавців-солістів. В результаті переможницею стала Анна Бікус, студентка Міжнародного економіко-гуманітарного університету.

Другий день був поглинутий політичними змаганнями. Боротися за місця в магістраті висунились 3 команди «Наша.Ru», «Снейк», «По-барабану».  Кожна з них висунула свого кандидата в мери. Попереду були дебати. Для їх якісного перебігу клуб елітарної української молоді влаштував показові дебати на тему «Чи потрібно проводити СР?», які викликали у публіки неабиякі суперечки. Наступними дебатували кандидати, що і визначило переваги жителів Студреспубліки. Разом з тим проходив тренінг по написанню соціальних проектів, інтелектуальна гра «Кеш фло», змагання з волейболу та футболу.

Підійшов ключовий момент виборів. Переможцями стала команда МЕГУ «Наша.Ru», а мером – кандидат від їх команди – Тиберій Вайнраух. Ввечері бажаючи грали в «Мафію» та відсвяткували завершення свята на «Нічній тусі».

Урочисте нагородженні переможців і закриття Рівненської Студреспубліки має відбутися 17 червня.

Організаторами свята стали Рівненські ТО ВМГО «Студентська республіка» та НДЛМ (лідер – Ілона Стельмах).