Site icon Студреспубліка

Шлях до мрії для найсміливіших

photo_2017-07-10_13-46-14Як і обіцяли, 22-24 червня 2017р., столичне урочище Десенка-Чорторий (берег Дніпра, навпроти ТРЦ Sky Mall) знову шаленіло від завзятих студентів, що поклали всі сили у оргдіяльнісній грі на тему: «Освіта — ключовий напрямок нової індустріалізації Києва» та всі емоції у мульти-фестивальній частині.

Що ж відбувалося на Київській Студреспубліці-2017? Про найважливіші суб-фести, лінію гри та хто ж здобув беззаперечну перемогу і таки став Студентським мером та депутатами Студентського магістрату Києва – читайте в пострелізі.

Вже відшуміла Київська Студреспубліка-2017, проте, для багатьох учасників — це лише початок подорожі до власної мрії. Цьогоріч у події взяли участь студенти з Національного університету біоресурсів і природокористування, Київського університету ім. Б.Грінченка, Академії муніципального управління, Національного університету військової справи, Економічно-промислового технікуму (МАУП), Міжрегіональної академії управління персоналом, Київського національного університету будівництва і архітектури, Національного авіаційного університету, Київського технікуму електронних приладів, Київської академії водного транспорту ім. П.Конашевича-Сагайдачного, Київського коледжу комп’ютерних технологій та економіки НАУ, Державного університету телекомунікацій, Національного університету «Києво-могилянська академія», Національного медичного університету ім. О.Богомольця, Київського коледжу міського господарства при ТНУ, Київського авіаційного технікуму, Київського коледжу легкої промисловості, Київського політехнічного інституту, КРОКу, Промислово-економічного коледжу НАУ, Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова.

 

 

 

 

 

Всі разом працювали над новими ідеями та шляхами розв’язання основної теми відродження: «Освіта – ключовий напрямок нової індустріалізації Києва». Протягом мульти-фестивалю учасникам, звісно, більше хотілося відпочивати, грати у спортивні ігри, але тема тримала всіх у тонусі.

Тим часом у рамках «Республікади» учасники грали в шахи, волейбол, футбол, паралельно проходили тренінги, проводили репетиції конкурсантки «Першої Леді». Наступив час вечірньої програми – і ми насолоджувалися жартами від учасників «Кубку КВН», що проходив на тему: «Освіта — три крапки». Переможцями стали команда «Аграрвард» (Національний університет біоресурсів і природокористування). Вони матимуть змогу представляти столицю на фіналі Студреспубліки-2017, що проходитиме на морі наприкінці серпня, до Дня незалежності України.

 

 

 

 

 

Вечірній пленум першого дня поставив ще більше запитань, тож програма після презентації продовжилася спілкуванням у наметовому таборі й обговоренням гри.

Наступний ранок зустрічав учасників бадьорими мелодіями, пленумами та новими завданнями. Учасники активно брали участь у майстер-класі з йоги від Олени Шуль та у семінарі з підготовки резюме від Еліни Абдулової. Активна підготовка до вечірньої програми у перемішку з іншими драйвовими заходами не залишала часу на відпочинок. Вперше цьогоріч відбулися змагання з регбі та вже традиційною стала гра в «Лазертаг». У Фото-конкурсі «Спалах емоцій» переможницями стали Юлія Вайда й Анастасія Приходько, а Наталія Рожок перемогла у Фестивалі аматорського відео. Всі переможці отримають шанс зростання з професіоналами своєї справи.

 

 

 

 

 

Уперше в історії було покладено початок суб-фесту студентських інновацій Student innovation. Учасники від Київського коледжу комп’ютерних технологій та економіки НАУ розпочали цей напрямок із креативних штук — котушки Тесли та рукавиці для людей із вадами зору.

 

 

 

 

 

Вечір другого дня був перенасичений подіями і суб-фестами: Конкурс краси особистості «Перша Леді», Musiс Live Awards, вибори Cтудентського мера та депутатів Студентського магістрату. Не зважаючи на дощ, температура повітря піднімалася, і робота активно продовжувалася. Створювалися ігрові політичні партії, реєструвалися й сплачували внесок НДЛМчиками: ОУКК (Об’єднання університетів та коледжів Києва), лідер — Гліб Компанієнко, й «Освіта – шлях до майбутнього Києва» на чолі з лідером Єгором Жарковим. Вибори проходили за допомогою мобільної Центральної виборчої комісії. Учасники та гості паралельно ж вболівали за найкращу та найрозумнішу дівчину столиці. Титул «Першої Леді Києва» здобула Діана Сапожкова.

 

 

 

 

 

 

Далі на учасників чекав незабутній Musiс Live Awards. Цьогоріч вперше було нагороджено переможців у 3-х номінаціях: «Краща солістка» — Христина Гедз, «Кращий гурт» — Milk Bucket, «Кращий реп-виконавець» — Mon-T-Mor (Тимофій Зюзюлькін).

Та не розвагами єдиними запам’яталася цьогорічна Київська Студреспубліка: молодь знайшла відповіді на важливі питання в рамках теми: «Освіта — ключовий напрямок нової індустріалізації Києва», і партії, які впоралися з цим краще, отримали місця у Студентському магістраті.

У підсумку Студентським мером Києва став Єгор Жарков, студент Київського коледжу комп’ютерних технологій та економіки Національного авіаційного університету.

Депутатами Студентського магістрату стали:

 

 

 

 

 

 

Всі, хто гарно потрудився, знайшли безліч нових прихильників. Третього дня було організовано іще ряд соціальних заходів – для внутрішньо переміщених осіб проходили психологічні ігри, тренінги та вдала риболовля. Паралельно з цим, уже у Маріїнському парку, на День молоді, Студентський мер разом із депутатами Студмагістрату організували фінал гри в шахи та на високому рівні представили організацію.

Після шалених 3-х днів Студреспубліка ще тривала. Тож, 29 червня, у рамках Київського регіонального етапу, був організований Перший чемпіонат із пляжного футболу серед студентських команд. Вітаємо переможців: команду з НУБіП! Кращим воротарем оголошено В’ячеслава Пруднікова з КНУКіМ, а кращим гравцем став Андрій Пашко, студент НУХТ із… команди НУБіП!

 

 

 

 

 

Бажаємо їм наснаги та нових звершень! А ми дякуємо всім організаторам і партнерам і запрошуємо приєднуватися ще більше молоді до київської команди, що вже до Дня незалежності України вирушатиме на фінал Міжнародної програми «Студентська республіка», аби достойно представити столицю.

Організатори події: Київська Студреспубліка.
Партнери: