Site icon Студреспубліка

І в роботів пісня — також помічник!

«Робо-фест», зважаючи на цілепокладання республіканців, — особлива частина літнього циклу Студреспубліки, де все просякнуто зухвалістю оволодіння майбутнім, а коли його тема «Інакша Україна — для Нового світу» й поготів. Загалом, Лазурненський фінал-2021, що проходив із 21 по 24 серпня 2021р., разом зі своїми складовими у вигляді ОДГ і мульти-фестивальної частини, став ще однією сходинкою на шляху інноватування України.

В Україні в наш час, на жаль, обмаль можливостей голосно заявити про свої винаходи та напрацювання. Вже не кажучи про можливості до здійснення інавацій та інновацій. «Робо-фест» на Студреспубліці* — це той самий важливий майданчик, на якому ми маємо змогу показати свої хайтек-прибамбаси, продемонструвати вправність у керуванні роботами і позмагатися за звання «Робокопа ХХІI ст.» Так хто ж переміг цього року?

Суб-фестиваль розпочався із дискусії про роботичне теперішнє та майбутнє за активної участі в.о. куратора «Робо-фесту», учасника Міжнародного оргкомітету Студреспубліки Олега Слизька, а також студреспубліканців Ігоря Меліхова з Чернігівщини, Миколи Казаковцева з Полтавщини, Валерія Хусаінова з Луганщини тощо.

А далі відбулися, власне, змагання. Учасника/цям пропонувалося у якомога коротші терміни оволодіти управлінням роботами, навчитися маневрувати, обходити перешкоди і пневматичними клешнями збивати їх.

Суб-фестер(к)и настільки вміло впоралися із завданнями, що рóботи — після їх «приборкання» — «виконали» для всіх відому пролетарську пісню «Сварщик, сварщик, парень роботящий», завершивши суб-фестиваль на мажорній ноті!

Перемогу ж у «Робо-фесті» здобув Микола Казаковцев, студент Полтавського державного медичного університету.

Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення «Робо-фесту», зокрема Комп’ютерній Академії ШАГ (м. Полтава) та Роману Охріменку. І до зустрічі на «Робо-фесті» під час ХХIV Студреспубліки-2022!

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Аналітика гри-2021