Site icon Студреспубліка

Молодь Тернопільщини – за нову індустріалізацію!

19420353_1503496496389339_1108335107665134775_nВже в 19-й раз на теренах Тернопільщини відбувається регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка». Цьогорічна тема: «Освіта — ключовий напрямок нової індустріалізації Тернопільщини» дзвінкою піснею доторкнулася до сердець і душ молодих людей. Адже саме за навчанням (якість якого має бути значно вищою) студент і проводить велику кількість свого часу. А нова індустріалізація — то виклик для нас і нашого майбутнього, якого потрібно обов’язково досягнути [+ відео].

23-25 червня 2017р. центром студентського життя Тернополя стали Козацькі острови: мікромодель країни зі своїм власним самоврядуванням та елементами самоорганізації – це основний зміст проведених молоддю днів. Оргдіяльнісна гра, тренінги, суб-фестивалі, вибори – все це в ігровій формі було пройдено студентами. Читайте постреліз, дивіться відеосюжет про це.

Студенти Тернопільщини, основною метою яких є покращення життя рідного регіону, які готові над цим працювати та брати на себе відповідальність за результат діяльності, загалом працювали протягом 3-х днів. А для початку моделювали та розробляли сценарії розвитку студентського самоврядування у своїх вишах. Під час роботи студенти поділились на два табори, які пізніше перетворили у студентські партії. Перша команда під назвою «Можливість» і девізом «Завдяки своїм ідеям та ініціативі – змінимо країну» презентувала проект «Година ідей». Метою проекту є покращити якість проектів за рахунок покращення якісного складу команди студентської ради та кількості цікавих реалізованих проектів.

 

 

 

 

 

 

 

Друга команда під назвою «Альтернатива» та девізом «Альтернатива – реальна сила, розкрий свій потенціал із нами» презентували проект «Прозорі вибори в студради». Метою проекту є організація чесних, відкритих і прозорих виборів органів студентського самоврядування через залучення більшої частини студентів і широкого розповсюдження інформації.

У підсумку, завдання написати програму розвитку активного студентського руху Тернопільщини, обрати нового Студмера та Студмагістрат – виконано.

Тож, за результатами виборів Студентським мером Тернопільщини-2017/2018 обрано Оксану Ковальчук, студентку Тернопільського національного педагогічного університету.

Депутатами Студентського магістрату-2017/2018 стали:

Секретаркою Студентського магістрату Тернопільщини призначено Ірину Чайку.

Найкращі з Тернопільської Студреспубліки тепер повинні готувати делегацію, яка має гідно презентувати регіон на фіналі Міжнародної програми «Студентська республіка», який проходитиме на березі моря до Дня незалежності України, а також впродовж року активно втілювати свою виборчу програму на теренах Тернопільщини.

 

 

 

 

 

Паралельно відбувалася мульти-фестивальна частина: «Квест-фестиваль», пляжний волейбол, різні тренінги та конкурси. Цьогорічна Тернопільська Студреспубліка об’єднала студентів із різних навчальних закладів, дала кожному нові здобутки, знайомства, емоції та враження.

Тернопільська Студреспубліка проводилася за підтримки управління у справах молодіжної політики, сім’ї та спорту і туризму Тернопільської міськради.
Генеральний партнер — Тернопільський м’ясокомбінат.
Організаційний партнер — IT House.
Інформаційні партнери: корпорація «РІА», телеканал ІНТБ, «Від Тарнополя до Тернополя».