Site icon Студреспубліка

Місцеве самоврядування не може бути якісним без молодіжного впливу

16864571_175507629605905_1668770218830990787_nЛідери молодіжного та студентського самоврядування відвідали Ірпінську міськраду, аби взяти участь у дискусійному форумі «Роль молоді в механізмі місцевого самоврядування». Київська обласна Студреспубліка сприяє максимальному залученню молоді до активної громадської діяльності, до участі в місцевому самоврядуванні.  

Відсутність досконалого законодавства щодо молоді, зміни в освіті, що лише погіршують її рівень, фіктивність проходження студентами практики — це лише незначна частина тем, що підіймалася студентськими, молодіжними лідерами під час форуму, який проводила Київська обласна Студреспубліка.

Розібратися в наболілих питаннях 18 лютого 2017р. в Ірпені допомогли запрошені експерти: історик Павло Гай-Нижник, завідувач в інституті законодавства Верховної Ради України Іван Мищак, експерт із державного управління Володимир Омельчук, депутат місцевої ради Олег Поповичук, доцент Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана Павло Сацький. В гості до лідера республіканців Київської області Руслана Хасанова також завітали його колеги зі столиці Людмила Рудкевич й Артем Ніколенко.

Фахівці виступали з доповідями, по завершенню яких відбувалося обговорення з учасниками форуму. Піднімалися такі актуальні теми, як важливість участі молоді в місцевому самоврядуванні, роль молодого покоління в переформатуванні місцевого самоуправління та держави в цілому, незалежність студентського самоврядування, акцент ставився на важливості ролі освіти. Експерти говорили про необхідність розробки спеціального законодавства щодо молодіжної політики і зосереджували увагу на відсутності законотворчої стратегії країни.

 

 

 

 

 

 

 

 

Одне з найболючіших питань — працевлаштування молодих лідерів також було обговорене. У результаті цього на форумі сформувалася ініціативна група по сприянню працевлаштуванню молоді, стимулюванню та сприянню переходу молодих людей у категорію самозайнятих, налагодженню взаємодії з вишами та потенційними роботодавцями з проходженням фактичної практики і можливим влаштуванням на роботу.