Site icon Студреспубліка

Як зробити Україну суб’єктною?

Абсолютно очевидно, що в глобалізованому світі, де Україна займає, на жаль, принизливе периферійне місце, надзвичайно багато рішень про долю нашої держави приймається «великими акторами» без нас і всупереч нам. І з кожним роком — все  гірше. Що з цим робити, розбиратимемо 19 грудня 2020р. у Києві на II Громадянському лекторії на тему «Прогресивна адженда для людства — й українська суб’єктність». Запрошуємо! Реєструйтесь!

Послідовно, за участі провідних мислителів/ьок і практиків/ес України та зарубіжжя, на різних проєктах і програмах Республіканського руху,
Студреспубліки досліджується проблематика модернізації України та світу. Як долучитися до експертів/ок й активних українців/ок, які під час Громадянського лекторію дискутуватимуть про те, як зробити Україну суб’єктною у глобальному людстві саме в нинішніх* складних і ризикованих умовах — далі.

Глобальна суперкриза (одночасно — фінансово-економічна, екологічна, всіх відносин у світі) та пандемія, якою прикриваються панівні групи і класи для того, щоб приховати та перекинути на якісь «реалії», «обставини» й усе суспільство відповідальність за суперкризу та некомпетентність і корумпованість своїх дій під час неї, супроводжуються справжніми тектонічними змінами.

Саме в таких неспокійних умовах можна було би нарешті зреалізувати і втілити бунтівну програму інноваційного прориву для України. Поки всі «великі» займаються своїми проблемами — ми можемо зробити ривок! А не «скиглити» і в акті колоніального рабського самоприниження, розписуватися у власній безпорадності й колективно деградувати, очікуючи (десятиліттями? століттями?) на волю тих, хто здатен на історичність.

Абсолютно очевидно, що в глобалізованому світі, де Україна займає принизливе місце периферії (вже навіть не напівпериферії), надзвичайно багато рішень про долю нашої держави приймається «великими акторами» без нас і всупереч нам. Для того, щоб ми були господарями/ками у власній країні і нас поважали за кордоном, щоб увійти до топ-20 найбільш розвинутих держав світу за рівнем життя громадян(ок), а не пасти задніх і бути джерелом усе більш стидних скандалів — необхідно пропрацьовувати питання української суб’єктності.

Справа не лише в тому, щоб пояснювати причини й закономірності, але й прискіпливо вдивлятися в майбутнє, конструюючи його.

І республіканці роблять це багато років, все глибше і ґрунтовніше! Громадянські лекторії — це простір свободи без цензури і хейтспічу, де кожна думка важлива і де немає правильних чи неправильних позицій. Ця важлива ініціатива Студреспубліки збирає активістів/ок, експертів/ок, молодих лідерів/ок і просто небайдужих громадян(ок) разом для діалогу про інноваційний розвиток України й особистісну самореалізацію в нових складних умовах, про розвиток людини й універсальні цінності.

Формат події — інтенсивний лекторій у режимі презентації проблемних позицій у вигляді експертних доповідей із подальшим змістовним обговоренням.

Для участі у ІІ Громадянському лекторії на тему «Прогресивна адженда для людства — й українська суб’єктність», який пройде 19 грудня з 10:30 до 19:00 (початок реєстрації о 10:00) у конференц-залі Товариства «Знання» України (м. Київ, М «Олімпійська», вул. Велика Васильківська (Червоноармійська) 57/3), запрошуються філософи(ні), політологи(ні), інші науков(и)ці, дипломат(к)и, журналіст(к)и, громадянські активіст(к)и, студент(к)и тощо. Попередньо потрібно пройти обов’язкову онлайн-реєстрацію. Кількість місць обмежена!

Це вже ІІ Громадянський лекторій на зазначену тематику, а загалом — 15-й (із 2015р.). Ми спираємося на напрацьоване в попередні рази, а також на доробок інших республіканських проєктів і програм — наша багаторічна системна діяльність присвячена здебільшого модернізації, інноваційному шляху розвитку України.

* Громадянський лекторій відбудеться за дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів.

Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26, brand-manager@studrespublika.com

Партнери: ВГО Товариство «Знання» України, Газета прогресивних людей «Нова Республіка», видавництво «Саміт-книга», SendPulse, Telegram-канал «Можливості».

Умови участі

Про ІІІ Громадянський лекторій у Києві (2020; інновації та «нова індустріалізація»)   
Про IІI Громадянський лекторій у Києві (2019; політика пам’яті) 
Про І Громадянський лекторій у Києві (2019; міжнародні відносини)   
Про ІIІ Громадянський лекторій у Києві (2019; свобода слова)   
Про ІV Громадянський лекторій у Полтаві (2019; громадянин, громада і держава) 
Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2019; інновації та «нова індустріалізація»)   
Про II Громадянський лекторій у Києві (2018; політика пам’яті) 
Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2018; свобода слова)   
Про Громадянський лекторій у Києві (2018; інновації та «нова індустріалізація»)   
Про Громадянський лекторій у Києві (2017; політика пам’яті) 
Про ІІI Громадянський лекторій у Полтаві (2017; громадянин, громада і держава) 
Про I Громадянський лекторій у Києві (2017; свобода слова) 
Про Громадянський лекторій у Сумах (2016; гуманістичні цінності) 
Про ІI Громадянський лекторій у Полтаві (2016; громадянин, громада і держава) 
Про І Громадянський лекторій у Полтаві (2015; громадянин, громада і держава)