Site icon Студреспубліка

Із креативом по життю

Дизайн і мода — це мистецтво. Дизайн і мода — це естетика. Дизайн і мода — це дуже просто, але через це і складно. Доведено учасниками/цями «Екстер-фесту», що проходив на фіналі ХХІІ Студреспубліки на тему «Надзусилля для прогресу та справедливості».

«Екстер-фест» сповна вдовольнив творчі бажання учасників/ць фіналу Студреспубліки, яка відбулася 22-25 серпня 2020р. на узбережжі Чорного моря, у Скадовську*. Що ж, поділимося, трішки фантастичними напрацюваннями цього суб-фесту.


Суб-фестиваль імені відомої на весь світ української дизайнерки Олександри Екстер — це платформа для створення нового прогресивного дизайну та моди. Цього року учасники/ці знову проявили таланти наповну, продемонстрували креатив і глубину думки — водночас, намагаючись концептуалізувати такі складні поняття, як поступ, справедливість і надзусилля. Так, завдання було дуже не з простих, але республіканцям усе до снаги!

Учасники/ці, як у командах, так і поодинці, мали можливість облаштувати частину території фіналу Студреспубліки-2020 так, як самі це бачать, зробити круту інсталяцію з речей чи поекспериментувати з оточуючими предметами та надати їм образ теми цьогорічної Студреспубліки.

Переможцем в номінації «Дизайн одягу» став Віталій Гафюк (Чернівецька обл.) — за жовто-блакитну сорочку з символічними плямами крові. А нагороду в номінації «Дизайн простору» виборов його земляк Микола Горюк — знову, як і минулого року, за арт-об’єкт «РАГС», уже традиційно in Chernivtsi Style.

Світ змінюється шаленими темпами, і республіканці завжди «в тємє», що яскраво показують на суб-фестах. Тож, наступного року насипемо ще більше!

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

Аналітика гри-2020