Site icon Студреспубліка

«Екстер-фест» – до вершин дизайну

Творчістю оповитий увесь фінал ХХI Студреспубліки. Тут можна було знайти заняття собі до смаку, як то, наприклад, розпізнати «Мафію» серед учасників/ць чи подискутувати на «Дебатах». Але для справжніх цінувальників/ць мистецтва на мульти-фестивалі представлений свіжий формат – розробка дизайну території та дизайну одягу в рамках суб-фестивалю «Екстер-фест».

Навіть найвишуканіші гурман(к)и залишаться вдоволені різноманіттям інтелектуальних, творчих, розважальних та інших активностей на фіналі Студреспубліки-2019, що проходив на самому березі Чорного моря 23-26 серпня 2019р. на тему «Суб’єкт модернізації – відповідальність Покоління». Чим же цього року дивував «Екстер-фест» – у тексті далі.

 

 

Учасники/ці, як у командах, так і поодинці, мали можливість облаштувати частину території фіналу Студреспубліки так, як самі це бачать, зробити круту інсталяцію з речей чи поекспериментувати з оточуючими предметами та надати їм дух Студреспубліки.

Магія дизайнерського суб-фесту починається з першої картини, на якій зображена людина, яка тримається за парасольку, яку, наче подихом вітру, відносить все вище і вище. Також розпочинають робити графіті, прикрашати наметове містечко і творити аплікації з… їжі. В якийсь момент в кожному кутку країни «Студентська республіка» неодмінно з’являється щось цікаве, таке, що потребує уваги, і потім усе це зливається, поєднується і видається одним цілим. То все – представлення номінації «Дизайн території» на суб-фестивалі «Екстер-фест».


Розробити крутий стиль одягу зі старих речей і тканини, одягнути в свій «модний лук» моделей і, наче на показі мод, вийти на подіум – то витівки учасників/ць «Екстер-фесту» в номінації «Дизайн одягу».

 

 

 

 

 

 

 

Отримати величезне задоволення і десятки шанувальників/ць, круті подарунки і самореалізацію в мистецтві, шанс змінювати світ на краще, наповнювати його фарбами і шаленим морем позитиву – все це надає суб-фестиваль, названий на честь відомої на весь світ української дизайнерки Олександри Екстер.

Цього року в номінації «Дизайн території» перемогла Чернівецька делегація з арт-об’єктом «Рагс». У номінації «Дизайн одягу» здобула кубок дизайнерка Катерина Маркіна, представниця Кіровоградщини, з її модною колекцією «Весняна королева». А в додатковій номінації «Креативне бачення» відзначився Сергій Савінов (Полтавська обл.) зі своєю інсталяцією «Основа модернізації».


Загалом, було круто й атмосферно, всі суб-фестивалі доповнювали один одного і складали разом велике дружнє ціле, пазл, назва якому фінал Студреспубліки-2019.

Аналітика гри-2019