Site icon Студреспубліка

«Дебати» – це інтелектуально круто

«Дебати» – це дуже популярна в усьому світі гра, але, на жаль, коли немає правил, яких усі дотримуються, і ведучих, які їх знають і можуть забезпечити дотримання, то все перетворюється у банальне перекрикування й брання емоціями, а не аргументами. Звісно, такого не відбувалося на фіналі Студреспубліки-2019, адже суб-фестиваль «Дебати» має давню історію та проводиться згідно правильного формату.

«Дебати» – це гра інтелекту, винахідливості, переконання, гра аргументів та ораторської музи. Це вид інтелектуальної суперечки, в якій сторони, об’єднані в команди, відстоюють обрану точку зору. Фінал ХХI Студреспубліки, який проходив 23-26 серпня 2019р. на березі Чорного моря на тему «Суб’єкт модернізації – відповідальність Покоління», надав можливість випробувати свої сили. Детальніше – далі.

«Хто ж не любить вести «Дебати»? Їх ведуть абсолютно всі, проте не всі роблять це правильно», – розповіла кураторка Тетяна Лаговська, під час тренінгу для учасників/ць суб-фесту. Адже спочатку для бажаючих взяти участь у даній грі був проведений лекційний тренінг про те, як правильно вести себе під час «Дебатів». Після теорії відбувся турнір-практика, де учасники/ці по двоє розподілилися на 4 команди.


Ми практикуємо Британський формат парламентських дебатів. Тематика – «Наша палата вважає, що лише Покоління Студреспубліки має модернізувати Україну». Характерно, що серед учасників/ць були не лише молодь, а й досвідчений експерт Студреспубліки, філософ Андрій Окара, що вкотре доводить рівний доступ до будь-якої події республіканців.

Після запеклої гри, переконливих аргументів та емоційної витримки переможцем турніру стала команда першої опозиції, в складі якої грали Іван Гончаров та Ярослав Земляной.


Важливо, що учасники/ці турніру вміло поєднували свої знання з інформацією, отриманою під час фіналу Студреспубліки, взявши участь у суб-фестах, численних факультативах та оргдіяльнісній грі.

Аналітика гри-2019