Site icon Студреспубліка

«Нічо такі» захопили владу у свої руки!

Ранок, субота… Здається, студентський Івано-Франківськ повинен був ще солодко спати… Ти дуже помилився, якщо думаєш саме так! У  місті вже від світанку вирував дух свята, адже саме 27 липня розпочинався регіональний етап Студреспубліки–2013. Підтримати своє місто, зустрітися з давніми друзями,  знайти нових і просто зробити своє життя яскравішим прийшли понад 80 учасників мульти-фестивалю, серед яких був навіть народний депутат.

До урочистого відкриття на Вічевому Майдані залишалося ще довгих дві години, а молодь вже нетерпляче підтупувала ногами: так хотілося позмагатися за звання кращого дебатера, мафіозі та найголовніше — за посаду Студентського мера Івано-Франківщини.

На відкриття такого знаменного дійства завітали поважні гості: Народний депутат України Роман Чернега, депутат Івано-Франківської міської ради Ігор Росипайло, завідувач сектору молодіжної політики управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики міського виконкому Анатолій Середюк, голова місцевого молодіжного крила «УДАРу» та співорганізатор мульти-фестивалю Дмитро Свінціцький. Відкрила Студреспубліку бренд-менеджер всеукраїнської організації Віра Андріюк.

 

Одразу ж після відкриття всіх захопив цікавий флешмоб – «знайомство». Організатори заздалегідь обрали таку незвичайну тему суб-фестивалю для того, щоб учасники могли за короткий час якомога більше дізнатися одне про одного та подружитися не просто на один день…

Основним місцем роботи було обрано конференц-зал у «Парк-готелі», що поблизу міського озера. Як тільки всі команди прибули туди (6 команд із різних вишів міста), відразу ж розпочалися змагання в оргдіяльнісній грі, "Дебатах". У цей час, інша частина учасників пробували себе у спорті. Вони мали нагоду пройти майстер-клас по фрізбі, а опісля взяти участь і в самих змаганнях.

Увечері всіх захопила «Мафія». Дон намагався підкупити основних претендентів на посаду Студмера. Та вони виявилися «міцними горішками» і, звісно, завдяки величезній допомозі своїх вірних друзів все-таки взяли участь у чесних виборах. За посаду Студмера боролися Сергій Лубковський та Оля Венгерко, які представляли партії – «Нічо такі» та «Станіславська».

Журі й організатори заходу підвели підрахунок голосів, але витримали інтригу та оголосили результати голосування на урочистому закритті Студреспубліки–2013 у нічному клубі «Бомба» одразу після конкурсу «Перша Леді».

Дівчатка-конкурсантки не підвели: з першого кроку, з першого погляду вони зачарували всіх присутніх. Хлопці аж роти пороззявляли, коли красуні дефілювали в українських вишиванках, купальниках, вечірніх сукнях… Переможницею стала прекрасна Ольга Маник.

Та час був безжальним. День Студреспубліки в Івано-Франківську завершувався. Але який це був день! Настала довгоочікувана мить, коли всі дізнаються ім’я Студмера та склад Студмагістрату.

З величезним відривом по кількості голосів у виборах переміг Лубковський Сергій і його партія «Нічо такі», який протягом року буде посідати надзвичайно поважну і ще більш відповідальну посаду Студентського мера Івано-Франківщини. І в цій нелегкій роботі йому допомагатимуть депутати Студмагістрату: Волошин Наталія, Носурак Юрій, Линдюк Ольга, Рубашевський Іван, Конвалюк Сергій, Барабаш Ростислав, Парцей  Оксана, Скринник Тарас, Білоус Петро та Щепанська Наталія.

Як же нам поталанило, адже ми є громадянами найчеснішої, найдивовижнішої, найщасливішої країни з країн – "Студентської республіки"; країни, де збуваються мрії, де починається завтрашній день; країни, яка об’єднує людей, дарує неймовірні емоції та дає величезний заряд позитиву не на один рік уперед.