Site icon Студреспубліка

Черкаська Студреспубліка – оновлена і перспективна

Не бути байдужими, адже саме від кожного, повторюю, кожного з нас залежить наше майбутнє!
Марина Демченко, координатор Студреспубліки-2013 у Черкаській обл.

1-2 липня 2013р. відбувся Черкаський регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка», що проходив на туристичній базі національного університету ім. Богдана Хмельницького «Сокирно».  Студреспубліка — найбільший захід українського студентства, де молодь має змогу показати себе, вдосконалити організаторські здібності, знайти нових друзів, а також запропонувати власні ідеї з приводу розвитку нашої країни.

Відбір студентів відбувався на конкурсній основі, кожен із яких мав пройти онлайн-реєстрацію на сайті Студреспубліки, а потім лідер команди надсилав запит на творче завдання. Кожна група студентів створювала власну відео-презентацію, в якій представляла учасників команди, розрекламовувала себе, показувала власні таланти та доводила, що саме вона гідна взяти участь в Черкаській Студреспубліці.

У регіональному етапі взяли участь студенти ЧНУ, ЧДТУ, Бізнес-коледжу, Банківської академії й УДПУ ім. Павла Тичини. Молодь на славу відпочила. Кожен мав змогу проявити свої можливості у розважальних конкурсах та іграх: «Квест», «Мафія», Фото-конкурс, Фестиваль аматорського відео, Дебатний турнір, Флешмоб, боді-арт, різні спортивні ігри та ще багато цікавого.

Цьогорічним Студентським мером Черкас став Денис Товстий, студент ЧНУ ім. Б.Хмельницього. «Було дуже весело! Правда в тому, що подібні заходи знову проводяться в Черкасах лиш другий рік підряд, тому нам є куди рости! Особливо мені сподобались дебати… а ще ввечері готували дуже смачні сосиски!», — коментує Студмер Денис.

Детальніше погодилась розповісти організатор проекту на Черкащині Марина Демченко.

— Які Ваші враження від заходу? Чи вдалось втілити в життя все заплановане?

Не зважаючи на скажену втому від недоспаних ночей, я надзвичайно рада, що організувала регіональний етап Студреспубліки для Черкаської області.  Дякую також за допомогу Молодіжному ресурсному центру. Поставила не прості завдання, а вдалося навіть краще, аніж очікувала!

Які прозвучали найцікавіші та найнеординарніші пропозиції з приводу  розвитку нашого регіону?

Були представлені, наприклад, такі соціальні проекти як:

1) кафедра сурдоперекладу в кожному університеті;

2) рятівники на пляжах міста;

3) презентація різних видів спорту (секцій) протягом одного місяця навчання замість фізкультури, тощо.

Також запам’яталися дебати на тему: «Чи може студентське самоврядування впливати на процеси в Україні?».

— Готові до фіналу Студреспубліки–2013, яка відбудеться в Криму?

Відверто кажучи ще ні, хоча вже є замальовки, які ми узгодили за кавою-брейк. Думаю, ми ще маємо вдосталь часу, щоб підготуватись на всі 100%. Тому запрошуємо приєднатись до черкаської делегації усіх, хто хоче цікаво та драйвово провести час!

Приєднуйтесь і проводьте час з користю та задоволенням! =)