Site icon Студреспубліка

Невже влада збирається добити молодіжну політику?

У рамках засідання парламентського Комітету з питань молоді і спорту відбулося обговорення законопроєкту «Про основні засади молодіжної політики». Участь узяли народні депутат(к)и, представники/ці центральних органів влади, громадські активіст(к)и. Один із лідерів Студреспубліки, голова УМФ Олександр Щерба підготував ґрунтовний і досить критичний виступ щодо необхідності доопрацювання законопроєкту з урахуванням реальних інтересів молоді, щоб він не був способом серйозного антиконституційного обмеження її прав і можливостей.

Подробиці про те, які основні моменти доволі сирого документу необхідно доробити, щоб остаточно не вихолостити молодіжну політику та не перетворити життєво необхідний порядок денний лише в крінжовий піар — читайте нижче.

Під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту, що відбулося 1 липня 2020р. виступив один із лідерів Студреспубліки, голова Українського молодіжного форуму Олександр Щерба, який від імені структур, котрі представляє, привітав давно назріле осучаснення законодавства у молодіжній сфері. І водночас зазначив, що законопроєкт потребує значного доопрацювання. Цікаво, що значна кількість важливих зауважень, які раніше були підготовлені громадськістю та надіслані до комітету, співпали з експертними оцінками, бо як виявилося, були згодом відображені у висновку Головного науково-експертного управління Верховної Ради України. 

Отже, особливу увагу необхідно приділити вдосконаленню, зокрема, таких питань:

Крім того, Щерба відзначив, що Україні й нашій молоді необхідний реальний (дієвий) закон, а не поспішати, як зараз, ніби просто задля того, щоби поставити галочку в партійному звіті напередодні виборів. Підготовлено цілий ряд пропозицій від громадськості — парламентарі мусять їх ретельно вивчити й удосконалити документ!