Site icon Студреспубліка

«Світове кафе» по-буковинськи

«Світове кафе» — оригінальний формат обговорень питань у групі, за допомогою якого можна отримати від спілкування максимум користі. Захід саме такого типу було проведено активом Чернівецької обласної Студреспубліки 30 липня 2018р. у Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича. Для обговорення теми «Як досягнути прогресу та миру на Буковині» зібрались представники/ці влади, освіти й активна студентська молодь, щоб не тільки вирахувати важливі проблеми Буковини, а й шукати шляхи їх вирішення.

Далі — більше. Більше змістовної комунікації, більше інтелектуальної роботи, більше цікавих співбесідників/ць, більше людей, яким болить наше майбутнє. На цьому стоять буковинські республіканці й намагаються доводити своєю активністю. Про один із прикладів — нижче.

Новий формат надав запрошеним гостям можливість побувати у ролі «власників кафе», ними були:

 

 

 

Куратор(к)ами даного заходу виступили Анастасія Павлюк — голова Чернівецького регіонального осередку ГО «Українські студенти за свободу» та новообраний Студентський мер Буковини Володимир Крижановський.

Серед запрошених гостей окрім студреспубліканців, депутатів/ок Студмагістрату й активної молоді були також присутні і керівниця прес-центру ЧНУ ім. Юрія Федьковича, солістка популярної чернівецької шоу-групи «Вікторія», ведуча ТРК «Чернівці» Вікторія Гатрич і голова ГО «Дипломатичний клуб» Артур Кадельник.

 

 

 

Однією з ключових проблем у сфері молодіжної політики згадували відсутність сучасних підходів у роботі з молодими людьми. Пріоритетним в Чернівцях повинно стати питання створення молодіжного центру, який чимало питань, а саме — комунікації, співпраці та реалізації задумів молоді, зможе вирішити.

Чернівецька делегація ділитиметься отриманим досвідом із учасниками/цями з усіх куточків країни вже 24-27 серпня на фіналі ХХ ювілейної Студреспубліки, який пройде на Миколаївщині. Запрошуємо і вас поділитися власним досвідом і перейняти частинку нашого. Онлайн-реєстрація — обов’язкова!