Site icon Студреспубліка

Крути гайки прогресу на Студреспубліці КПІ

Нещодавно відбувся подвоєний фестиваль — інженерний «ТехноАртКПІ» + ‘Kyiv Extreme Fest’, у рамках якого відбулась перша вишівська Студреспубліка КПІ, в ході якої студенти найбільшого технічного вишу країни змістовно, в форматі ОДГ-подібної міні-гри працювали над темою: «На шляху «нової індустріалізації» й миру: місце та роль КПІ?»

Національний технінчий університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» розпочав новий навчальний рік із змістовної роботи над «новою індустріалізацією» та миром в Україні під час вишівської Студреспубліки та презентації цікавих розробок своїх студентів. Детальніше – нижче.

8 вересня 2018р., одразу після початку навчального року, в найбільшому політехнічному виші країни пройшов подвоєний фестиваль — інженерний «ТехноАртКПІ» і ‘Kyiv Extreme Fest‘, одним із співорганізаторів якого була Київська Студреспубліка. Івент зібрав найцікавіші розробки, щоб показати, що інженерія — це сучасно й цікаво. Гоночний болід, роботи і дрони, 3D-принтери, секретна магія від хіміків і багато іншого було представлено. Гасло фестивалю: «Сучасні інженери — це найбільш щирі мрійники, тому що втілюють в життя ідеї, що раніше здавалися фантастикою».

 

 

 

 

 

 

В умовах нової технологічної революції, для реалізації проривного модернізаційного проекту перед Україною стоять надсучасні технологічні виклики, необхідність втілення проекту «нової індустріалізації» країни та побудови нових індустрій. На ці складні питання, а також яка роль у цьому процесі НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» відповідь й шукали КПІшники/ці та молодь столиці під час вишівської Студреспубліки КПІ, яка пройшла на тему: «На шляху «нової індустріалізації» й миру: місце та роль КПІ?»

 

 

 

 

 

 

За результатами роботи можна виділити головні проекти «нової індустріалізації» України, спираючись на досвід розробок у КПІ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Найголовніше, ці ідеї вже можна втілювати у життя, використовуючи напрацювання та базу альма-матер — НТУУ «КПІ» ім. Сікорського, а деякі з проектів студенти вже почали реалізувати на практиці.

Стратегічна ОДГ-подібна міні-гра проходила у динамічній атмосфері завдяки супроводу електронної музики від DJ Tolle фіналіста «Нічної туси-2018» на фіналі ХХ Студреспубліки-2018 на Чорноморській косі.

Дякуємо організатор(к)ам подвоєнного фестивалю — інженерному «ТехноАртКПІ» + ‘Kyiv Extreme Fest’ і НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», ППОС НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Арт-простору «Вежа».