Site icon Студреспубліка

Студент Полтавського національного технічного університету ім. Ю.Кондратюка Іван Ксенжук став “Студентом року” України (оновлено)

12 червня 2009 року у м. Полтаві вже вдруге відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу «Студент року». Знову переміг полтавчанин, проте наступного року фінал заплановано провести у Сумах.

Учасниками другого національного фіналу конкурсу стали 5 найкращих студентів із числа переможців регіональних конкурсів:  Іван Ксенжук — студент Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка, Віктор Гаврилюк — студент Тернопільського державного економічного університету, Світлана Ушаньова — студентка Херсонського національного технічного університету, Марина Коробка — студентка Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» (м. Суми), Володимир Черняк — студент Кам’янець-Подільського національного університету ім. І.Огієнка.

Регіональні відбірні етапи “Студенти року-2008” відбулися у листопаді 2008 року у регіонах України.

Учасникам фіналу проекту “Студент року” надіслав свого привітального листа Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Змагання відбувались у шести конкурсах, в яких претендентам на звання «Студент року України-2008» необхідно було показати власні презентації, свої творчі, особові, інтелектуальні здібності та вміння з гідністю виходити з непередбачуваних обставин. В одному з конкурсів студенти презентували соціальні проекти, які вони самі реалізували з лютого по травень місяць.

Визначало переможців поважне журі, до якого увійшли: Михайло Рогожа — начальник відділу гуманітарної освіти Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України, Богдан Підвербецький — начальник відділу профілактики негативних проявів серед молоді Департаменту сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні Мінсім’ямолодьспорту, Павло Вікнянський — Голова Народно-демократичної ліги молоді, голова оргкомітету з проведення Міжнародної програми Студреспубліка-2009, Сергій Шахов — автор проекту «Студент року», президент Інституту демократичного суспільства.

Почесне звання «Студент року-2008» отримав полтавець Іван Ксенжук, студент-третьокурсник Полтавського національного університету ім. Ю.Кондратюка. Окрім лаврів переможця він отримав путівку до Європи. Друге місце отримала сумчанка Марина Коробка, котра навчається у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна». За своє почесне друге місце, Марина отримала від організаторів ноутбук, який вручив Голова НДЛМ Павло Вікнянський. А партнер конкурсу страхова компанія «Глобус» застрахувала всіх учасників.

За рішенням журі — відходячи від традиції прийому фіналу проекту містом-обласним центром, із регіону який представляє володар титулу цього року, прийнято рішення, що почесне право проведення фіналу проекту передати м. Суми, представниця якого обійняла друге місце.

Додатково:

В середині 90х років вперше в Україні почули про проект «Студент року». Його автор і організатор Сергій Шахов, зазначає: «На той час мені хотілося створити зовсім новий проект для студентства, який буде цікавим і корисним як для самих студентів, так і для їх викладачів».

Починався проект у Полтаві і за декілька років став настільки популярним серед молоді, що до нього долучилися й виші з області. А згодом проект почав проводитися і в інших регіонах України.

Пані Людмила Супрун — Почесний голова журі, голова правління Українського фонду миру, лідер Народно-демократичної партії зазначає: «Я вірю, що саме вид цих активних студентів, які гарно навчаються, працюють, беруть участь в громадському житті суспільства — залежить доля України».

Організаторами конкурсу виступили: ВМГО «Студентська республіка», Інститут демократичного суспільства, Народно-демократична ліга молоді, Український фонд миру (голова правління — Людмила Супрун) за організаційного сприяння Міністерства освіти і науки України та Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.