Site icon Студреспубліка

«Республікада» — це унікальна синергія спорту та журналістики

Спортивно-журналістський проєкт «Республікада» — одна з цікавих родзинок Студреспубліки. Журналіст(к)и-початків(и)ці, оператор(к)и, сценарист(к)и, режисер(к)и прокачували свої навички спільно з талановитими і юними спортсмен(к)ами, коментуючи їхні запеклі змагання під час фіналу Студреспубліки-2020.

Найактивніші студент(к)и, що брали участь у фіналі ХХІІ Студреспубліки* на тему «Надзусилля для прогресу та справедливості» (22–25 серпня 2020р., Скадовськ), мали можливість проявити себе у 3-х видах спорту: дартс, мініфутбол і пляжний волейбол, а молоді прогресивні журналіст(к)и писали, коментували по внутрішньому радіо та знімали відео про спортивні здобутки і прикрості. Як усе відбувалося — читайте далі.  

Спортивна частина «Республікади»

Гарячий пісок і палке сонце ще більше «заводять» до активних змагань гравців/чинь, а вболівальників/ць — до драйвової підтримки. Так, у запеклій боротьбі в мініфутболі та в пляжному волейболі перемогу здобула «Збірна Кіровоградської області». Ну, а в змаганнях з дартсу І місце виборов Віталій Гафюк (Чернівецька обл.).

Журналістська частина «Республікади» ім. Володимира Карагяура

Спочатку спеціаліст(к)и різних напрямків медійно-журналістських напрямків проводили майстеркласи і ділилися фаховим досвідом, а далі обзроєнні новими знаннями та навичками учасники/ці Студреспубліки проходили, скажімо так, виробничу практику, коментуючи спортивні змагання на фіналі «Студентської республіки».

Журналіст, телеведучий і блогер Руслана Кацаба розповів, як і навіщо користуватись мобільним додатком Google Photo, авторка і ведуча Олена Добряк провела майстерклас по створенню телепередач, журналістка студреспубліканських новин Лариса Сорока поділилася своїм досвідом роботи, журналістка «Хронік» Людмила Волошина навчала писати статті та провела майстерклас про мистецтво інтерв’ю, а от куратор суб-фестивалю «Фестиваль аматорського відео» Віталій Гафюк і куратор журналістської частини «Республікади» Михайло Лобов розказали, як створювати відоси та про основи SMM.

У цілому теоретична частина зайняла 2 дні, під час та після якої вже навчені та змотивовані учасники/ці виконували практичні вправи.

Нагороди отримали Ірина Жемела (Полтавщина) й Арина Нецуряк (Буковина) в номінаціях «Краще інтерв’ю» і «Найкаверзніші запитання», відповідно. Анастасія Кобилець (Чернігівська обл.) прикольно конметувала футбол — й отримала почесну грамоту. Олександра Стасюка (м. Київ) відзначили нагородою «Голос Студреспубліки». А переміг у журналістській  частині «Республікади» Віталій Пасєка (Кіровоградська обл.), який отримав кубок за аматорську відеозамальовку про життя Студреспубліки.

Щирі вітання нашим активним і наполегливим перемож(ни)цям спортивно-журналістського проєкту «Республікада». Натхнення для нових ідей і звершень! До зустрічі на березі моря наступного року на фіналі Студреспубліки-2021!
 

* Під час проведення активностей вимагалося дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів 

Аналітика гри-2020