Site icon Студреспубліка

На фіналі Студреспубліки пройшла IV Республікада!

imgonline-com-ua-Osvetlenie-mYBkfgYyT6FpbuОлімпіада – Універсіада – Республікада! Саме таким був девіз IV спортивно-журналістського проекту «Республікада», що проходив у рамках фіналу Студреспубліки-2017 на Чорноморській косі, під Очаковом, на узбережжі Чорного моря.

Які ж здобутки 24-27 серпня 2017р. на фіналі Cтудреспубліки (тема: «Освіта – ключовий напрямок нової індустріалізації України») показали найактивніші спортсмени та медійники – читайте далі.

«Республікада» з’явилася як відповідь на суспільний запит щодо боротьби з пропагандою та маніпуляціями в медіасередовищі та необхідністю підготовки висококласних журналістів, озброєних загальнолюдськими цінностями. Для початку було взято майданчик спортивної журналістики, яка з року в рік деградувала. Напевне, кожен міг помітити, що за останні роки з практично всіх новин на центральних і місцевих телеканалах зникли спортивні новини. І це серйозно змінило уболівальницьку аудиторію в Україні.

Щороку під час Студреспубліки молоді журналісти змагаються між собою й одночасно навчаються, нерідко самі є спікерами чи тренерами. Вони виконують різноманітні завдання організаторів: чи то написати статтю, чи підготувати репортаж, взяти інтерв’ю, відвідати факультатив медіа-експерта й написати рецензію, навчитися операторському, режисерському мистецтву, працювати з монтажем. Цього року найкращою серед журналістів і журналісток стала представниця Волині, працівниця обласного телебачення Ірина Луцюк.

 

 

 

 

 

 

 

А як проходили спортивні змагання? Уже не вперше «Республікада» включає в себе змаганнях із дартсу. Такий, здавалося б, спокійний вид спорту, але це лише на перший погляд. Внутрішні переживання гравців можна було буквально відчути. Найкращим в дисципліні став Дмитро Притула з Дніпропетровщини.

Досить цікавим видався пляжний волейбол. Турнір пройшов у всій красі, немов на екранах молодіжних серіалів із пляжів Малібу. Пристрасті серед груп підтримки не вщухали. А в фінальній стадії команда Дніпропетровської області у складі Станіслава Величка й Олексія Войнова поступилася Владиславу Банченку та Вадиму Долованюку з Кіровоградщини.

 

 

 

 

 

 

Найбільш видовищним, звичайно, був міні-футбол. Чимало команд боролися за звання найкращих. Галас уболівальників й емоції гравців заполонив західну частину території фіналу Студреспубліки, де й розташовувався спортмайданчик. Отож, збірна команда двох регіонів, Кіровоградської та Дніпропетровської області, стала переможницею у міні-футболі. У надзвичайно драматичному фіналі вони перемогли команду НУБіП із Києва з рахунком 1:0. ІІІ місце зайняла команда з Тернопільської області.

 

 

 

 

 

 

 

Вітаємо переможців! І до зустрічі на фіналі ювілейної XX Студреспубліки-2018!

Аналітика-2017