Site icon Студреспубліка

Крім молоді, нікому модернізувати Чернігівщину?

Foto-1Надскладною виявилась тема цьогорічної Студреспубліки в Чернігові: «Програма модернізації Чернігівщини». Протягом двох днів учасники Чернігівського регіонального етапу Міжнародної програми «Студентська республіка» шукали відповіді. Мульти-фестиваль проходив у Літньому театрі 27-28 червня 2015р. [+ відео]

Чернігівська Студреспубліка пройшла за участю поважних гостей, неймовірних суб-фестів, змістовної гри, а головне — запалу в учасників, що зробило мульти-фестиваль неповторною подією міста цього літа.

Участь взяли минулорічні переможці з Ніжина: агротехнічного інституту та державного університету ім.М.Гоголя, також були присутні студенти з Чернігівського національного технологічного університету, Чернігівського національного педагогічного університету, й інші. Загалом, кількість учасників склала більше сотні студентських активістів.

Основною подією, звісно, стала політична гра та вибори Студентського мера та депутатів Студентського магістрату. Учасники, також, узяли участь у інших суб-фестивалях: «Студентській Мафії», «Квест-фесті», Що?Де?Коли.

Про переможців згодом, а зараз про гостей «Студентської республіки». У гості на відкриття заходу завітав голова Регіональної ради розвитку, керівник Державного управління справами Сергій Березенко, привітав учасників із даною подією та розповів про важливість участі молоді в усіх процесах у житті держави.

На закриття Чернігівської «Студентської республіки» завітав  давній друг Студреспубліки Юрій Ткач, начальник управління культури Чернігівської міської ради. Він розповів, що дуже важливо дотримуватись правил культури в економіці, політиці та в повсякденному житті людей; розказав про важливість роботи над Програмою модернізації всієї України й Чернігова, зокрема; побажав успіхів і перемоги найкращим.

За результатами голосування було визначено депутатів Студентського магістрату:

1.​ Артем Веремій, Чернігівський національний технологічний університет;
2.​ 
Ірина Дорошенко, Чернігівський національний технологічний університет;
3.​ Юлія Зотікова, Ніжинський державний університет ім. М.Гоголя;
4.​ Поліна Левковська, Чернігівський національний технологічний університет;
5.​ Катерина Молібога, Чернігівський національний технологічний університет;
6.​ Євген Семенок, ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут»;
7.​ Олександра Храмова, Ніжинський державний університет ім. М.Гоголя;
8.​ Ліана Чернуцька, Ніжинський державний університет ім. М.Гоголя;
9.​ Роман Шаблій, Ніжинський державний університет ім. М.Гоголя;
10.​ Максим Шадура, ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут».

Звання Студентського мера виборола студентка Ніжинського державного університету ім. М.Гоголя Катерина Кривуця.

Переможці суб-фестивалів: «Студентська Мафія» – Сергій Дехан, «Фото-Квест» – команда «Фенікс», Що?Де?Коли? – команда «ГЕТ».

Усі переможці будуть представляти чернігівське студентство на фіналі Міжнародної програми «Студентська республіка», що традиційно буде проходити на узбережжі Чорного моря наприкінці серпня, і буде присвячене темі «Програма модернізації України».