Site icon Студреспубліка

Настільні ігри – це про те як із задоволенням розвивати свій інтелект

На фіналі ХХІ Студреспубліки пройшов суб-фестиваль Настільні ігри, де були проведені  турніри з найкрутіших настільних ігор: шахи, «Аліас» і спортивний покер. І хоч суб-фест є молодим, проводиться лише вдруге, але республіканці вже знають, що ці ігри активізовують у кожному/ій інтелект, цікавість, активність і навіть підтримують адреналін на високих показниках.

23-26 серпня 2019р. у рамках проведення фіналу Студреспубліки-2019 на тему «Суб’єкт модернізації – відповідальність Покоління» успішно пройшов суб-фестиваль «Настільні ігри», інтерес до якого був і тоді, коли він ще не був офіційною активністю в рамках мульти-фестивалю. А тепер і поготів. До вашої уваги підсумки суб-фесту.

Участь у Настільних іграх не передбачає активної фізичної роботи, але інтелектуальна боротьба, бажання бути першим/ою, а паралельно гарний настрій і позитивна конкуренція відчувалися протягом усього суб-фестивалю, що був представлений 3-ма турнірами.

Турнір із шахів – це там, де республіканці ставали справжніми гросмейстерами, комбінаціям яких позаздрив би навіть Магнус Карлсен. Перемогу здобув Павло Кузек (Чернівецька обл.).


Турнір із гри «Аліас» – це там, де республіканці довели, що вони – одна велика родина, бо так швидко вгадувати слова не можуть навіть телепат(к)и. Найспритнішими у цьому виявилися Аліна Нестерюк і Жанна Павленко, що представляли делегації Буковини та Києва відповідно.

Турнір зі спортивного покеру — це там, де грають не заради грошей, а задля задоволення. Це гра, де потрібні не тільки інтелектуальні здібності, а й креативність і непередбачуваність. Перемогу у ній здобула чернівчанка Оксана Костинюк.


Підкреслимо, що настільні ігри навчають, формують сильних особистостей, розвивають аналітичне мислення або просто допомагають знаходити друзів і подруг. Вони як і сама Студреспубліка – відкривають вас і ваші думки, вчать аналізувати та дивитися на все під точним кутом.

Аналітика гри-2019